20 város 800 táncosa lépett fel a drog ellen Tiszaújvárosban

Táncosokkal és nézőkkel telt meg a Tiszaújvárosi Sportcentrum 2015. április 18-án a Táncolj, NE Drogozz! XVII. Show Tánc Fesztivál alkalmából. Több mint 800 táncos érkezett Tiszaújvárosba nemcsak hazánkból de Szlovákiából is nevezett két csoport a rendezvényre; Boldva, Bükkaranyos, Debrecen, Eger, Emőd, Hajdúnánás, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Kassa (Szlovákia), Mályi, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Miskolc, Miskolctapolca, Nyékládháza, Ónod, Orava – Zákamenné (Szlovákia), Pereces, Szirmabesenyő és Tiszaújváros csapatai mutatták be produkcióikat. A fellépő csapatok az edzőteremben készülődhettek, míg a játékcsarnokban nyolc órán keresztül 91 szebbnél szebb látványos műsorszámot tekinthettek meg a nézők. A társastánctól a jazz táncon át az akrobatikus gúlabemutatóig mindenféle stílus volt az étlapon és az előadók között volt 4 éves és 60 éves is!

 

Ezen a különleges fesztiválon nincs díjazás, nincs verseny, csakis a tánc öröme, melynek célja a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. A bemutatkozó csapatok a jó példái annak, hogy a rendszeres mozgás nemcsak testi, de lelki egészséget is ad. Egy sportolónak, táncosnak nincs szüksége drogra vagy bármilyen butító szerre, maga a csapat, a közösség, a sikerélmények, a barátok elég erőt tudnak adni a fiataloknak ahhoz, hogy az életben jól elboldoguljanak mindenféle kábítószer nélkül. Nekik nincs idejük az utcát róni unatkozva, nekik az edzések, a fellépések és a tanulás az életük, valóban büszkék lehetünk rájuk! A fellépő csapatok büszkén hirdetik: Táncolj, ne Drogozz! Hiszen egy táncosoknak nincs szüksége kábítószerre, neki maga a TÁNC a drog, mely nélkül nem tud élni. A rendezvény fő célja az egészséges életmód népszerűsítése, és a hatékony drogprevenció. A drogellenes programot a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum irányította, a KEF munkatársai és kortárssegítői egy totó kitöltésére invitálták a gyerekeket, a totót kitöltők között könyveket és két tortát sorsolt ki a KEF elnöke, Pozsonyiné Pálnok Márta. Az érdeklődő szülőket és fiatalokat szórólapokkal és videóval várták egy kis beszélgetésre a szakemberek; valamint felállítottak egy kreatív sarkot, ahol a kortárssegítőkkel lehetett együtt alkotni.

Csoportkép:

STF_2015_csoportkep

A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere volt, fő támogató a Tiszaújvárosi Önkormányzat volt. A fesztivált megnyitotta Dr. Fülöp György alpolgármester úr, a díjátadáson a kupákat és emléklapokat Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, Hok Csaba, képviselő úr, az OMESZSB elnöke és Vendlerné Polyák Ilona képviselő asszony adta át a résztvevő csapatoknak. A nap fénypontja a közös tánc volt, ahol kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdették: Táncolj, NE Drogozz!!!!

 

A szervezők, a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület köszönik az Önkormányzat támogatását, minden önkéntesnek a lelkes munkáját, a megjelent csapatoknak a színvonalas produkciókat. A rendezőgárda már most tervezi, hogy a tizennyolcadik fesztivált hogyan lehet még fantasztikusabbá tenni, hiszen folytatni kell, ez a tiszaújvárosi kezdeményezés és összefogás egyedülálló a régióban.

Haisz Vanda, főszervező

 

A rendezőgárda:

STF_szervezogarda

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..