Táboroztak a Gimnasztrádások

A Gimnasztrádás lányok augusztus utolsó hetében birtokba vették a Hunyadi Iskola tornatermét,  ahol egy ötnapos edzőtábort tartottak. A  sportnapköziben 42 táncos vett részt.  A napi három edzés alatt akrobatikai elemekkel ismerkedhettek,  új koreográfiákat tanulhattak meg, és különböző eszközökkel fejleszthették képességeiket. Pénteken vendég táncpedagógus tartott modern-kortárs kurzust a lányoknak.

Az edzők nagyon  büszkék a sportolók tábori teljesítményére, és reménytelve várják a következő tanévet.

Kategória: Egyéb | Táboroztak a Gimnasztrádások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Siker a Ritmuscsapatok Országos bajnokságán

Fantasztikus eredményekkel tért haza a Tiszaújvárosi Gimnasztráda a 2019. november 23-án Budapesten megrendezett Ritmuscsapatok Modern Táncok Őszi Országos Bajnokságáról. A megmérettetésre több mint 300 koreográfiával neveztek az ország tánccsoportjai, és nagyon erős mezőny alakult ki. A lányok igen magas pontszámokat elérve kiemelkedően teljesítettek, csapat, és formáció felállásban. Összesen öt koreográfiával neveztek, open, show és színpadi látványtánc kategóriában. Az eredmények: három arany, két ezüst, és egy különdíjat is kaptak a Las Vegas koreográfiára. A serdülő csoport és a junior csoport első helyezést ért el. Az ifik második helyezést (0,1 tized ponttal lemaradva) és különdíjat, az ifik és a felnőttek közös műsorszáma második helyezést, a felnőttek pedig első helyezést értek el.

A lányok és az edzők boldogan és büszkén tértek haza a rendkívül hosszú versenynap után, ahol még éjfél előtt nem sokkal adták elő az utolsó táncukat. A vezetőedzők Haisz Vanda és Madár Éva, valamint a segédedzők és segítők: Bárócz Katalin, Oláh-Gyúró Anna, valamint a kisedzők: Kalmár Zsófi, Rácz Cintia és Lükő Nikolett is mind rendkívül büszkék a sportolókra, akik maximálisan teljesítettek a versenyen és igazi csapatként, egymást segítve vettek részt a felkészülésben.

Csapattagok:

Serdülő csoport: Ferencz Bianka, Gémes Rebeka, Hajdú Eszter, Czakó Gréta, Molnár Mia, Tóth Glória, Váji Liza, Vámosi Bora, Virág-Sass Lívia, Andruszák Jolán

Junior csoport: Grigoncza Gréta, Hegyi Kinga, Jakab Szófia, Kónya Hanna Zoé, Réz Rebeka, Szilvási Hanna, Oszkocsil Nóra, Papp Szilvia, Szepesy Judit, Répási Laura, Szabó Hanna Kira, Vámosi Szofi, Bodolai Bora, Puskás Laura, Farkas Panka, Ujlaki Hanna, Ujlaki Vanda, Bella Angéla, Ládi Zsófia

Ifi csoport: Baumgartner Olívia, Bakonszegi Dorina, Bodolai Emma, Ruszó Jázmin, Puskás Laura, Kalmár Bori, Kocsis Laura Anna, Tamás Liliána, Tóth Mira, Veres Zsófia, Szabó Viola, Kapczár Noémi, Szabó Csenge, Szilvási Adrienn, Bodnár Brigitta, Papp Flóra, Puskás Korina

Felnőtt csoport: Lükő Nikolett, Orliczki Petra, Szabó Orsolya, Bodnár Bettina, Kalmár Zsófi, Rácz Cintia, Vincze Mercédesz.

A csapat köszöni a legfőbb támogatóinak a Tiszaújváros Város Önkormányzatának és a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványnak, valamint a Magyar Torna Szövetségnek a támogatást, mely nélkül nem lennének ilyen sikeresek.

A csapat tagjait a városban legközelebb Mikulástól Karácsonyig rendezvénysorozat zárónapján, december 22-én 16.00 órától láthatják, egy kifejezetten erre az alkalomra készített Miku Show című karácsonyi zenés-táncos műsorukat. A lányok december 21-én a Sportcentrumban a Sportgála 2019 nevű sportbaráti találkozót is színesítik műsorukkal.

Kategória: Egyéb | Siker a Ritmuscsapatok Országos bajnokságán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megnyertük a fődíjat a szlovák gimnasztráda fesztiválon

2019. október 19-én a csapatunk a Szlovák Torna Szövetség meghívására részt vett a Kassán megrendezésre került 4th Gymnastics and Dance Fesztiválon. A tiszaújvárosi csapat 45 résztvevővel és hat koreográfiával nevezett a gimnasztráda fesztiválra. A rendezvény célja az, hogy a gimnasztráda csapatok óvodásoktól a szépkorúakig egyaránt bemutathassák a tudásukat, együtt hódoljanak a mindenki tornája sportágának. A 7-23 éves lányok nagy lelkesedéssel készültek a bemutatóra. A látványos koreográfiáikkal nagy sikert arattak a fesztivál nézői között, és a zsűri tetszését is elnyerték, a fesztivál fődíját a legjobb koreográfiának járó fődíjat az ifi csoport Las Vegas koreográfiája nyerte el. Hatalmas élmény volt ez a csapatnak, hiszen a szlovák szervezők mindig nagy szeretettel várják a magyar csapatokat. Minden résztvevő éremmel térhetett haza, hiszen itt sem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. A lányok kiválóan teljesítettek, a többi csapathoz képest is kiemelkedőt nyújtottak és a napot egy kassai városnézéssel zárták.

A csapat köszöni a Tiszaújváros Város Önkormányzatának a támogatását!

A csapat felkészítői: Haisz Vanda, Madár Éva, Bárócz Katalin, Oláh-Gyúró Anna, Lükő Nikolett, Rácz Cintia

A csapat tagjai:

Andruszák Jolán, Czakó Gréta, Ferencz Bianka, Gémes Rebeka, Hajdú Eszter, Molnár Mia, Tóth Glória, Váji Liza, Vámosi Bora, Virág-Sass Lívia

Bella Angéla, Bodolai Bora, Farkas Panka, Hegyi Kinga, Ládi Zsófia, Oszkocsil Nóra, Papp Szilvia, Puskás Laura, Répási Laura, Szabó Hanna Kira, Ujlaki Hanna, Ujlaki Vanda

 

Bakonszegi Dorina, Baumgartner Olívia, Bodnár Brigitta, Bodolai Emma, Horváth Lilien Hanna, Kalmár Bori, Kapczár Noémi, Kocsis Laura Anna, Papp Flóra, Puskás Korina, Ruszó Jázmin, Szabó Csenge, Szabó Viola, Szilvási Adrienn, Tamás Liliána, Tóth Mira, Veres Zsófia

Bodnár Bettina, Kalmár Zsófi, Lükő Nikolett, Orliczki Petra, Rácz Cintia, Szabó Orsolya, Vincze Mercédesz

 

 

Városnézésen a csapat:

Kategória: Egyéb | Megnyertük a fődíjat a szlovák gimnasztráda fesztiválon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gimnasztráda világtalálkozó – 16th World Gymnaestrada, Dornbirn

A Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapata képviselte hazánkat és városunkat a 2019. július 7-13. között megrendezésre került 16th World Gymnaestradan, Dornbirnben, Ausztriában. A FIG (Nemzetközi Torna Szövetség) által rendezett nagyszabású világtalálkozóján 61 ország 21.000 gimnasztrádása vett részt.  

A FIG kiemelt eseményén öt napon keresztül 11 helyszínen reggel kilenctől este hét óráig folyamatosan torna és tánc show bemutatót tartottak a világ nemzeteinek gimnasztráda csapatai. Amerikától Zimbabwe-ig az egész világ gimnasztráda társadalmát megmozgatta ez az esemény, Svájból több mint 3000 sportoló érkezett Dornbirnbe gyermekektől idősekig egyaránt. Az olimpiához hasonló nyitó és záró ünnepségen vonulnak be a nemzetek, ahol nagyszabsású akrobatikus látványos műsort adtak a helyiek fantasztikus hangulat mellett. A megnyitó és a záró ceremónián a FIG elnöke, Morinari Watanabe köszöntötte a résztvevőket, akivel a csapatunknak egy fotót is sikerült készíteni, mely óriási megtiszteltetés a számunkra.

 

Délutánonként 16 nemzeti est (Svájc, Németország, Ázsiai országok, Brazília, Portugália stb.) és több nagycsoportos (250 fő felett) bemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők összesen 13 órán keresztül. A szerdai Dornbirn Special esten a World Team, a világ több nemzetének 1900 fős közös produkcióját tekinthettük meg a hatalmas nyitott stadionban. A kiemelkedő mindenki tornája nemzetek legjobb produkcióit az FIG Gálán láthatták a nézők, melyet két éve szerveznek és mely a fiatalok magánya és az elidegenedett társadalom aktuális szociológiai problémája köré épült. A kisebb csoportok folyamatosan tartottak bemutatókat, az EXPO területén 860 műsor, a város nyolc legfőbb pontjain felállított színpadjain pedig 400 produkciót adtak elő.

World Gymnaestrada 2019 Hungary

Ez a fesztivál nem verseny, nincs díjazás, nincs versengés. Ez a mindenki tornája világtalálkozója, ahol minden nemű és korosztályú csapatok képviselik országukat. A cél egymás megismerése, a kultúrák bemutatása, a másik jobb elfogadása, a sportközösség erősítése, a torna, mint sportág népszerűsítése, mindezt egy fantasztikus hangulatú jelentős társadalmi esemény keretében teszik, mely egyedülálló a világon. Az eseményhez külön applikációt fejlesztettek a szervezők, melyek segítenek a résztvevőknek az eligazodásban, utazásban, programokban. A LOC (local organising committe) rendkívüli munkát végzett a négy évig tartó előkészület alatt, nagyon jól szervezett rendezvényt sikerült szervezniük, mindig segítőkészek voltak.

A résztvevők osztrák iskolai tantermekben voltak elszállásolva, 16 nemzeti faluknak kialakított területeken, ahol esti színpadi programokkal várták a sportolókat. A Dornbirn városrészben felállított színpadon az első este egy 3 perces bemutatóval sikerült is fellépnie a csapat felnőtt tagjainak, akik több ezer néző előtt csodálatosan táncoltak. Szinte mindenki saját matracon a földön aludt, a több mint 100.000 ebédet az EXPO területén egy hatalmas csarnokban oldották meg, ahol együtt ebédelt mindenki. 9000 önkéntes segítette a szervezést, köztük bankigazgatók, orvosok, tanárok, diákok, akik óriási munkát végeztek. Külön kiemelkedő volt a rendezvény orvosi ellátása, akik a nap 24 órájában az EXPO területén kialakított teljesen felszerelt mini orvosi központban, azonnal a sérültek vagy betegek segítségére siettek. A sportolók tömegközlekedéssel közlekedtek, külön WG-s buszok illetve a helyi vasúti kocsik szállították a sportolókat.

A fantasztikus hangulatot erősítette, a különböző országok résztvevői egymással ismerkedtek, fotózkodtak, pólót és melegítőt, jelvényeket cseréltek, és mindenki nagyon barátságos volt a másikkal, egymást bíztatták a produkciók alatt. Igazán magas színvonalú torna, akrobatika és tánc bemutatókat láthattunk, melyre más alkalommal nem lett volna esélyünk, ezért ez mindenki számára örök élmény marad. Kirándulásra sok idő nem maradt, mivel elég feszített volt a napi program, de a Karen nevű felvonót és a Bodeni tó kikötőjét sikerült a csapatnak meglátogatnia.

A tiszaújvárosi lányok összesen öt alkalommal mutatták be Ice&Fire című akrobatikus látványtánc produkciójukat az EXPO területén, illetve a városban felépített színpadokon, melyből az egyik a csodálatos Bódeni tó partján volt felállítva. A 29 fős csapat lelkesen készült az útra, és sikeres bemutatókat tudtak színpadra vinni, a kint élő magyarok, illetve a magyar származású más országok résztvevői drukkoltak a csapatnak, köztük a Dél-Afrikai delegáció vezetője, akivel egy nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk.

Tiszaújvárosi Gimnasztráda résztvevők:  

Delegációvezető: Haisz Vanda, edzők: Madár Éva, Bárócz Katalin

Sportolók: Balogh     Fanni, Bárócz Réka, Bereczki Anna Éva, Gulyás Emma, Kalmár Bori, Kapczár Noémi, Kiss Petra, Kocsis Laura Anna, Lükő Nikolett, Orliczki Petra, Papp Flóra, Puskás Korina, Rácz Cintia, Szabó Viola, Szabó Csenge, Szabó Orsolya, Szilvási Adrienn, Tamás Liliána, Tomozi Zoé, Tóth Mira, Veres Zsófia, Vincze Mercédesz.

Kísérők: videós: Bencze Attila, fotós: Polonkai Gizella

Köszönjük a támogatást a Magyar Torna Szövetségnek, Tiszaújváros Város Önkormányzatának, a PKDSZ Szakszervezetnek, a Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért Alapítványnak, a szülőknek, és a felkészítőknek: Haisz Vanda, Madár Éva, Bárócz Katalin, Kopcsó Józsfené, Oláh-Gyúró Anna mely lehetővé tette, hogy egy ilyen jelentős eseményen részt vehessen a csapatunk.

Elérhetőségünk
Web site: www.gimnasztrada.hu

e-mail: gimnasztrada@gmail.com

A rendezvény honlapja: www.wg2019.at

Kategória: Beszámoló, World Gymnasetrada | Címke: | Szóljon hozzá most!

XXI. Show Tánc Fesztivál – közel 900 táncos 99 produkció

2019. április 27-én a Tiszaújvárosi Sportcentrum ismét megnyitja kapuit a táncosok előtt. 17 település 32 tánccsoportjának 880 fellépője 99 műsorszámot mutat be az egész napot betöltő Táncolj, NE drogozz! XXI. Show Tánc Fesztiválon. A rendezvényen óvodástól felnőttekig minden korosztályban sokféle táncműfajjal neveztek a csoportok. A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme!A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. A nap fénypontja a közös tánc, ahol a résztvevő csapatok tánccal lépnek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, fő támogató a Tiszaújvárosi Önkormányzat.  

A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik a mini és gyermek csoportok produkcióival, majd délután kettőtől az ifjúsági és felnőtt csapatok mutatják be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdetik: Táncolj, NE drogozz!

A régió több városát képviselik a táncosok: Boldva, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Debrecen, Eger, Gesztely, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Jászberény, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Sajókeresztúr, Szirmabesenyő és Tiszaújváros.

Programterv:

10.00 Megnyitó, Mini és gyermek csoportok produkciói
12.30 Díjátadás délelőtti produkcióknak, majd közös tánc a drog ellen! 
14.00 Ifjúsági és felnőtt csapatok produkciói
18:00 Díjátadás a délutáni produkcióknak, közös tánc ráadás!

Szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület. Együttműködik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF), a felkészült szakemberek és kortárssegítők információs anyagokkal és játékos programokkal várják az érdeklődőket.

Fellépnek az Arabesque Tánccsoport, az Avastetői Művészeti Iskola, a B-dance Mozgásstúdió, a Crazy Dance Miskolc, a Fitt&Art Tánccsoport, a Gesztelyi néptánccsoport, a Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, a Hajdúnánási Gimnasztráda, a Hajdúszoboszlói Gimnasztráda, a Harc-és Táncművészet Sport Egyesület, a Jégmadár Majorette Csoport, a Karakter Alapfokú Táncművészeti Iskola, a Kazinczy Aerobik Team, a KOLIBRI SE, a Miskolc Steelleaders, a Miskolci Mazsorett Együttes, a Nána Formációs Társastánc Stúdió, a Napraforgó tánccsoport, a Premier AMI, a Supergirl, a Szivárvány Majorette Csoport és a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapatai.

Jegyek kaphatók a fesztivál napján, a helyszínen. Jegyárak 6-70 éves korig: 1000 Ft/fő.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

Kategória: Show Tánc Fesztivál | Szóljon hozzá most!