Show Tánc Fesztivál

XXI. Show Tánc Fesztivál – közel 900 táncos 99 produkció

2019. április 27-én a Tiszaújvárosi Sportcentrum ismét megnyitja kapuit a táncosok előtt. 17 település 32 tánccsoportjának 880 fellépője 99 műsorszámot mutat be az egész napot betöltő Táncolj, NE drogozz! XXI. Show Tánc Fesztiválon. A rendezvényen óvodástól felnőttekig minden korosztályban sokféle táncműfajjal neveztek a csoportok. A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme!A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. A nap fénypontja a közös tánc, ahol a résztvevő csapatok tánccal lépnek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, fő támogató a Tiszaújvárosi Önkormányzat.  

A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik a mini és gyermek csoportok produkcióival, majd délután kettőtől az ifjúsági és felnőtt csapatok mutatják be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdetik: Táncolj, NE drogozz!

A régió több városát képviselik a táncosok: Boldva, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Debrecen, Eger, Gesztely, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Jászberény, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Sajókeresztúr, Szirmabesenyő és Tiszaújváros.

Programterv:

10.00 Megnyitó, Mini és gyermek csoportok produkciói
12.30 Díjátadás délelőtti produkcióknak, majd közös tánc a drog ellen! 
14.00 Ifjúsági és felnőtt csapatok produkciói
18:00 Díjátadás a délutáni produkcióknak, közös tánc ráadás!

Szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület. Együttműködik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF), a felkészült szakemberek és kortárssegítők információs anyagokkal és játékos programokkal várják az érdeklődőket.

Fellépnek az Arabesque Tánccsoport, az Avastetői Művészeti Iskola, a B-dance Mozgásstúdió, a Crazy Dance Miskolc, a Fitt&Art Tánccsoport, a Gesztelyi néptánccsoport, a Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, a Hajdúnánási Gimnasztráda, a Hajdúszoboszlói Gimnasztráda, a Harc-és Táncművészet Sport Egyesület, a Jégmadár Majorette Csoport, a Karakter Alapfokú Táncművészeti Iskola, a Kazinczy Aerobik Team, a KOLIBRI SE, a Miskolc Steelleaders, a Miskolci Mazsorett Együttes, a Nána Formációs Társastánc Stúdió, a Napraforgó tánccsoport, a Premier AMI, a Supergirl, a Szivárvány Majorette Csoport és a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapatai.

Jegyek kaphatók a fesztivál napján, a helyszínen. Jegyárak 6-70 éves korig: 1000 Ft/fő.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

 

JUBILEUMI RENDEZVÉNY beszámoló 

Immár huszadik alkalommal került megrendezésre városunkban a Táncolj, NE drogozz! Show Tánc Fesztivál. A jubileumi esemény 2018. április 28-án a Tiszaújvárosi Sportcentrumban került megrendezésre, melynek népszerűségét bizonyítja, hogy ebben az évben 17 magyar és két szlovák település közel 900 táncosa mutatkozik be óvodásoktól szépkorúakig különböző táncműfajban összesen 83 produkcióval. A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése, melyben segítséget adott a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum: felkészült szakemberek és kortárssegítők információs anyagokkal és játékos programokkal, totóval és nyereményekkel várták az érdeklődőket. A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme. A nap fénypontja a két közös tánc volt, ahol a résztvevő csapatok közös tánccal léptek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, fő támogató a Tiszaújváros Város Önkormányzata volt. A szervezők egy üvegtrófeával köszönték meg a polgármester úrnak és a képviselő testület tagjainak a 20 éves támogatásukat.

A rendezvényt délelőtt tíz órakor Bráz György polgármester úr nyitotta meg, majd Pálnokné Pozsonyi Márta KEF elnök köszöntötte a vendégeket és ismertette a drogellenes kampány programját, majd egy ajándékkal köszönte meg a jó együttműködést és a szervezők munkáját.

Délelőtt a mini és gyermek csoportok produkciói, majd délután Hok Csaba képviselő, bizottsági elnök úr megnyitója után az ifi, felnőtt és szépkorú táncosok mutatták be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdették: Táncolj, NE drogozz! A régió több városát képviselték a táncosok: Boldva, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Eger, Gesztely, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Sajószöged, Salgótarján, Szirmabesenyő, Tokaj, Tiszaújváros és két szlovák település. Szlovákiából két csoport hetven fővel érkezett, akik nagy sikert arattak a produkcióikkal.  A rendezvényen egyre magasabb színvonalú táncokat láthatott a közönség az akrobatikától a néptáncig, a társastánctól a modern, hip hop táncig, a mazsorettől a cheerig mindenfélét.  A díjátadáson minden csoport egy emléktrófeát, a produkciók oklevelet és minden táncos egy érmet vihetett haza, melyet Papp Zsolt képviselő úr, Müllerné Burkus Klára volt DSE elnök és Haisz Vanda főszervező nyújtott át a boldog fellépőknek.

A szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület. A gimnasztráda szüleiből és támogatóiból álló rendezők segítették nagy lelkesedéssel a rendezvény lebonyolítását, melyet a szervezők és a nézők is nagy tapssal jutalmaztak.

Felléptek az Arabesque Tánccsoport, Diamond tánccsoport (Szlovákia), Donaldgym Ludovice (Szlovákia), Fitt&Art Tánccsoport, Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, Hajdúnánási Gimnasztráda, Hajdúszoboszlói Gimnasztráda, Harc- és Táncművészet Sportegyesület, Jégmadár Mazsorett Csoport, Jezsuita Gimnázium torna csapata, Karakter ATI, Kazinczy Aerobic Team, Miskolc Steelleaders Sport Egyesület, Nána Formációs Társastánc Stúdió, Phoenix Fusion Tánciskola, Premier Művészeti Iskola, Sajószögedi Általános Iskola, Salgótarjáni Általános Iskola, Petőfi Sándor Tagiskolája, Fabula A.M.I., Szivárvány Mazsorett Csoport, Tiszaújvárosi Gimnasztráda, Tuti Titi Team (Napgyöngye Lányai), Tokaji II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. és AMI. táncosai.

Rendkívül jól sikerült a jubileumi rendezvény, a bemutatkozó csoportok nagyon jól érezték magukat, nagy élményekkel tértek haza. Van olyan csoport, akinek ez az egy bemutatkozási lehetősége van a régióban, és ez nagy kincs. Igen színvonalasnak ítélik a rendezvényt a felkészítők és a táncosok, szeretnek ide járni, évről évre hozzák a csoportvezetők a csoportjaikat, van olyan egyesület, aki már húsz éve minden évben bemutatkozik a fesztiválon, így már többen jelezték, hogy jövőre is jönnek.

És hogy miért fontos a tánc és hogy kapcsolódik a drogmentes élethez? A tánc egy olyan mozgásforma, melyre mindenkinek szüksége lenne, összhangba hozza testet és lelket, fokozza a teljesítő képességet, segít a stressz leküzdésében és a feszültség oldásában. Előnye, hogy fejleszti az egyensúlyérzéket, növeli a mozgáskoordinációt is.  Bárki által végezhető ősi mozgásforma, melyet a zene és ritmus tesz még inkább szerethetővé. Tánc közben teljesen kikapcsolhatunk, ellazulhatunk, ráadásul kizökkenhetünk egy másik világba, ezáltal feloldódunk, s önmagunk, utunk keresésében is segítségünkre lehet, elsősorban az önkifejezés, kiteljesedés területén. Óriási közösségformáló ereje van, ezért egy táncos elutasít mindenféle kábítószert, hiszen nincs is szüksége rá, élete teljes, mozgalmas, boldog drog nélkül is.   A fellépő csapatok büszkén hirdetik: Táncolj, ne Drogozz! Hiszen egy táncosoknak nincs szüksége kábítószerre, neki maga a TÁNC a drog, mely nélkül nem tud élni.

Közös fotók, fellépők és szervezők:

 

 

————————————————————————————————–

Tánccal a drog ellen – show tánc fesztivál Tiszaújvárosban

2017. április 29-én a Tiszaújvárosi Sportcentrumban került megrendezésre a Táncolj, NE drogozz! XIX. Show Tánc Fesztivál. A Tánc Világnapján óvodásoktól felnőttekig különböző táncműfajokkal 13 település 700 táncosa 82 műsorszámmal mutatkozott be. A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme! A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. A nap fénypontja a közös tánc, ahol a résztvevő csapatok tánccal lépnek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, fő támogató a Tiszaújvárosi Önkormányzat.

A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődött a mini és gyermek csoportok produkcióival, majd délután kettőtől az ifjúsági és felnőtt táncosok mutatták be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdetik: Táncolj, NE drogozz! A régió több városát képviselték a táncosok: Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Gesztely, Hajdúnánás, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Polgár, Sajókeresztúr, Szirmabesenyő és Tiszaújváros. A rendezvény sokszínűségét mutatja, hogy a látványos produkciók közt lesz akrobatika, aerobik, társastánc, hastánc, hip-hop, show tánc, modern tánc, jazz tánc, néptánc, pop, mazsorett is.

Program:

10.00 – Megnyitó
10.10-13.00 Mini és gyermek csoportok produkciói
13.00- Díjátadás délelőtti produkciók, majd közös tánc a drog ellen! 
14.00-17.00 Ifi és felnőtt csapatok produkciói
17:00 Díjátadás a délutáni produkcióknak, közös tánc ráadás

Szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület. Együttműködik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF), a felkészült szakemberek és a fiatal kortárs segítők információs anyagokkal és programokkal, nyereményjátékkal várták az érdeklődőket.

Fellépett az Arabesque Tánccsoport, a Fitt Dance Tánccsoport, a Fitt&Art Tánccsoport, a Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, az Eötvös Táncosok (Sajókeresztúr), a Hajdúnánási Gimnasztráda, a Harc- és Táncművészet Sportegyesület, a Jégmadár Mazsorett Csoport, a Karakter ATI, a Kazinczy Aerobic Team, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, a Nána Formációs Társastánc Stúdió, a Nassera Keleti Táncegyesület, a Phoenix Fusion Tánciskola, a Polgári Mazsorett és Tánc Együttes, a Premier AMI, a Szivárvány Mazsorett Csoport, a Tiszaújvárosi Gimnasztráda, a Tuti Titi Team és Napgyöngye Lányai és a Vival Latinos (Éltes Mátyás Iskola) táncosai.

Képek a rendezvény facebook oldalán az alábbi linken megtekinthetőek:

Képek a 2017. évi fesztiválról  első rész 

Képek a 2017. évi fesztiválról második rész

Köszönjük minden résztvevőnek a csodálatos bemutatókat, és a szervezőknek a fáradhatatlan, lelkes munkáját!

STF_2016

Beszámoló a 2015. évi fesztiválról

Táncosokkal és nézőkkel telt meg a Tiszaújvárosi Sportcentrum 2015. április 18-án a Táncolj, NE Drogozz! XVII. Show Tánc Fesztivál alkalmából. Több mint 800 táncos érkezett városunkba nemcsak hazánkból de Szlovákiából is érkezett két csoport; Boldva, Bükkaranyos, Debrecen, Eger, Emőd, Hajdúnánás, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Kassa (Szlovákia), Mályi, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Miskolc, Miskolctapolca, Nyékládháza, Ónod, Orava – Zákamenné (Szlovákia), Pereces, Szirmabesenyő és Tiszaújváros csapatai mutatták be produkcióikat. A fellépő csapatok az edzőteremben készülődhettek, míg a játékcsarnokban nyolc órán keresztül 91 szebbnél szebb látványos műsorszámot tekinthettek meg a nézők. A társastánctól a jazz táncon át az akrobatikus gúlabemutatóig mindenféle stílus volt az étlapon és az előadók között volt 4 éves és 60 éves is!

 Képek a fesztiválról:

2015. évi fesztivál képekben első rész

2015. évi fesztivál képekben második rész

Ezen a különleges fesztiválon nincs díjazás, nincs verseny, csakis a tánc öröme, melynek célja a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. A bemutatkozó csapatok a jó példái annak, hogy a rendszeres mozgás nemcsak testi, de lelki egészséget is ad. Egy sportolónak, táncosnak nincs szüksége drogra vagy bármilyen butító szerre, maga a csapat, a közösség, a sikerélmények, a barátok elég erőt tudnak adni a fiataloknak ahhoz, hogy az életben jól elboldoguljanak mindenféle kábítószer nélkül. Nekik nincs idejük az utcát róni unatkozva, nekik az edzések, a fellépések és a tanulás az életük, valóban büszkék lehetünk rájuk! A fellépő csapatok büszkén hirdetik: Táncolj, ne Drogozz! Hiszen egy táncosoknak nincs szüksége kábítószerre, neki maga a TÁNC a drog, mely nélkül nem tud élni. A rendezvény fő célja az egészséges életmód népszerűsítése, és a hatékony drogprevenció. A drogellenes programot a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum irányította, a KEF munkatársai és kortárssegítői egy totó kitöltésére invitálták a gyerekeket, a totót kitöltők között könyveket és két tortát sorsolt ki a KEF elnöke, Pozsonyiné Pálnok Márta. Az érdeklődő szülőket és fiatalokat szórólapokkal és videóval várták egy kis beszélgetésre a szakemberek; valamint felállítottak egy kreatív sarkot, ahol a kortárssegítőkkel lehetett együtt alkotni.

 

A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere volt, fő támogató a Tiszaújvárosi Önkormányzat volt. A fesztivált megnyitotta Dr. Fülöp György alpolgármester úr, a díjátadáson a kupákat és emléklapokat Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, Hok Csaba, képviselő úr, az OMESZSB elnöke és Vendlerné Polyák Ilona képviselő asszony adta át a résztvevő csapatoknak. A nap fénypontja a közös tánc volt, ahol kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdették: Táncolj, NE Drogozz!!!!

 

A szervezők, a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület köszönik az Önkormányzat támogatását, minden önkéntesnek a lelkes munkáját, a megjelent csapatoknak a színvonalas produkciókat. A rendezőgárda már most tervezi, hogy a tizennyolcadik fesztivált hogyan lehet még fantasztikusabbá tenni, hiszen folytatni kell, ez a tiszaújvárosi kezdeményezés és összefogás egyedülálló a régióban.

Szervezők 2015:

STF_szervezogarda

Montázs 2013

STF 2013 képekben

————————————————————————————————————————————————————————————-

 

A XV. Jubileumi Show Tánc Fesztiválról készült képek megtekinthetők a képgalériában az alábbi linkekre kattintva:

első rész: http://www.gimnasztrada.hu/galeria/kepgaleria/?album=4&gallery=23

második rész: http://www.gimnasztrada.hu/galeria/kepgaleria/?album=4&gallery=32

Beszámoló: http://www.gimnasztrada.hu/2013/04/tancolj-ne-drogozz-szep-volt-jo-volt-show-volt/

 

———————————————————————————————————————————————————————————

 SHOW TÁNC FESZTIVÁL –  TÁNCCAL A DROG ELLEN!

A Show Tánc Fesztivált 1999 óta rendezzük a vezetőedzőink, Kopcsó Józsefné és Haisz Vanda ötlete alapján. Az első fesztiválon mindössze 300 táncos vett részt, mára pedig meghaladta az 1000 főt. Bármilyen korosztályban, bármilyen táncműfajjal lehet nevezni, lehet akár profi vagy amatőr csapat, legyen szóló vagy harmic fős produkció. Jelentkezni lehet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos és középiskolás/felnőtt kategóriában. A résztvevők megnézhetik egymás produkcióit és a fináléban közösen táncolhatnak a DROG ellen!

A rendezvény fővédnöke évek óta Tiszaújváros polgármestere.

Bővebb információ kérhető e-mailen: showtancfesztival@gmail.com

 

A fesztivál célja az egészséges életmód népszerűsítése, a Tánc Világnapjának ünneplése, valamint hogy felhívjuk az emberek figyelmét a drogok káros hatásaira.

TÁNCOLJ, NE DROGOZZ!

 

A fesztivált 1999-ben hoztuk létre saját ötletünk alapján. Minden év áprilisában rendezzük meg a mára már igen közkedveltté vált  Tánccal a DROG ellen! Show Tánc Fesztivált, mely a városi és régióbeli tánccsoportok részére ad bemutatkozó lehetőséget. A rendezvény, melyen több mint ezer résztvevő vesz részt, az egészséges életmódra nevelést és a Tánc Világnapjának megünneplését hivatott szolgálni. A résztvevők száma egyre nő, és meghaladja az ezer főt.

 

Célunk, hogy megemlékezzünk a Tánc Világnapjáról. 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács megalkotta a Tánc Világnapját, melyet minden évben április 29-én ünnepelnek. A dátum megemlékezés Jean-Georges Noverre-nek, a modern balett megalapítójának születésnapjára. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan rendezzük évek óta fesztiválunkat.

 

Célunk az egészséges életmód népszerűsítése is. Az egészséges életmód egyik meghatározó eleme a rendszeres testmozgás. A tánc testet és lelket karbantartó, kitűnő mozgásforma, mely minden korosztályszámára megfelelő kikapcsolódást és sportolási lehetőséget biztosít. Kondicionálja testünket, erősíti izmainkat és lazítja ízületeinket. Az egyik leghatékonyabb betegségmegelőző orvosságként javítja életminőségünket és közérzetünket. A mai modern világ egyik jellegzetessége a mozgásszegény életmód. Tegyünk hát valamit ellene! Fesztiválunkon egész nap, több órán keresztül táncolnak a fellépők, csak a mozgás öröméért. Célunk az, hogy a régió tánckedvelő fiataljai lehetőséget kapjanak tánctudásuk bemutatására és egymás megismerésére.

 

Célunk az is, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a drogok káros hatásaira, ezért szlogenjük: Tánccal a Drog ellen! Beszélnünk kell róla, mert sajnos létező probléma, ha homokba dugjuk a fejünket, attól még nem változik semmi. És hogy kapcsolható össze a tánc és a kábítószer? Egerházi Attila, koreográfus, a Pécsi Balett művészeti vezetője szavaival élve „A tánc igazi eufóriát biztosít kábítószer nélkül”. Ezért mi táncoltunk drogozás helyett! Ahhoz, hogy hatékonyan érjük el nemes célunkat, a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkatársai nyújtanak segítséget.

 

A fesztivál már bekerült a köztudatba, a csoportok már a tanév elején megkezdik a felkészülést a szereplésre és nagy örömmel, lelkesedéssel készülnek a csoportok, hiszen van olyan együttes, akinek ez az egyetlen bemutatkozási lehetősége van. A fesztivál célja, hogy a régió tánckedvelő fiataljai lehetőséget kapjanak tánctudásuk bemutatására, hisz a mai világban nagyon fontosak az olyan jellegű rendezvények, melyek a mozgás örömét hivatottak kifejezni.

 

A fesztivál nem verseny, nincs díjazás, viszont az előnye, hogy a résztvevők megnézhetik egymás produkcióit, így megismerkedhetnek más táncműfajokkal is. A fesztiválon egész nap táncolnak a csapatok csak a mozgás öröméért!

 

A rendezvényt minden évben április végén szervezzük.

A fesztiválnak helyszínt biztosít a Tiszaújvárosi Sportcentrum.

A fesztivál szervezői:

a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány,

a Tiszaújvárosi Diák Sport Egyesület,

valamint a Tiszaújvárosi Sportpark Non-profit Kft.

Együttműködik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) Tiszaújváros.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..