Óriási siker Veszprémben – két dobogós hely és különdíj

A II. Connector Nemzetközi Táncfesztiválon ezerötszáz táncos tizenkét különböző stílusban versenyzett a hétvégén Veszprémben. 350 koreográfiát neveztek a versenyre, ahol városunkat a Tiszaújvárosi DSE gimnasztrádás lányai képviselték, nem is akárhogy. Junior fitness kategóriában a Mozdulj! című aerobik koreográfiájukkal első helyezést értek el, míg a junior open kategóriában aHullámzás című bemutatójukkal a dobogó harmadik fokára állhattakEz a tánc nyerte meg a junior kategória különdíját is. Kopcsó Józsefné, vezetőedző így nyilatkozott:

 – Hatalmas siker ez a csapatunknak, hiszen ez volt az első komoly nemzetközi megmérettetésünk. Az öttagú zsűrit neves magyar koreográfusok, táncművészek és volt világbajnok táncosok alkották. Nagyon jól éreztük magunkat a rendkívül jól megszervezett, fantasztikus hangulatú versenyen. A fesztiválra Horvátországból, Romániából és Szlovákiából is érkeztek csapatok. Az első napon modernkortárs, látvány-, has- és formációs társastánc, musical és klasszikus balett stílusú táncosok, míg a második napon a diszkó, a fitnesz, az open, a hip-hop, a break és az akrobatikus rock and roll képviselői mérték össze tudásukat a reggeltől estig tartó versenyen.

 

– Mire készül most a csapat? – kérdeztük Haisz Vanda vezetőedzőt.

– Március 24-én a Miskolcon, a Generali Sportarénában a 7. Fittségi Sportnapon lép fel csapatunk. Áprilisban a Magyar Látványtánc Sportszövetség debreceni kvalifikációján versenyzünk négy koreográfiával.

 

– Ebben az évben is lesz Show Tánc fesztivál?

– Igen! Április 20-ára szervezzük a Jubileumi XV. Show Tánc Fesztivált, melynek szlogenje Tánccal a Drog ellen! A jubileum alkalmából egy rendhagyó és gálaszerű regionális fesztivált szervezünk, ahol díjazzuk azon csapatokat, aki több mint öt alkalommal szerepeltek a fesztiválon. Reméljük, sokan eljönnek, és színvonalas produkciókkal szórakoztatják majd a közönséget. Természetesen a fesztivál alapelvét megtartottuk, minden korosztály óvodástól felnőttekig képviselheti magát, minden táncstílusban legyen az amatőr vagy profi, szólótáncos vagy nagycsapat. Árpilis 2-áig várjuk a nevezéseket ashowtancfesztival@gmail.com címre, itt valóban csak a részvétel a fontos, csak a tánc öröme! A szervezők, a Tiszaújvárosi DSE, a Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft, és a Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat célja, hogy egy rendkívüli hangulatú fesztivál megrendezésével megmutassuk, hogy a tánc, mint mozgásforma megfelelő alternatívát kínál a drogozás helyett, ezért szorosan együttműködünk a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum segítőivel. Fő támogatónk: a Tiszaújvárosi Önkormányzat, a rendezvény fővédnöke Bráz György polgármester úr lesz.

Gratulálunk a csapatnak a sikeres szerepléshez.

 

Képek a versenyről:

DSC_0180 DSC_0125 Veszprem_kint_20130303 Veszprem_20130303

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..