Népek Tánca – Népek Zenéje Középdöntő – a lendület töretlen

2012. október 20-án került sor Szegeden, a tiszaparti Novotel szálló konferenciatermében az első középdöntőre, melyre a Tiszaújvárosi Gimnasztráda két táncprodukcióval és az Énekszó Baráti Kör egy kórusműsorral jutott be.
 
A „tiszaújvárosi küldöttség” egy 70 személyes emeletes autóbuszt majdnem szorosan kitöltve érkezett a középdöntőre a „Tiszaújváros Jövőjéért” Alapítvány ezt lehetővé tevő utazási támogatásának köszönhetően.
A szervezők a műsorrend összeállításával segítettek abban, hogy a három fellépés után a tiszaújvárosiak viszonylag hamar haza indulhassanak – a Gimnasztráda elsőként és nyolcadikként, az Énekszó Baráti Kör ötödikként mutathatta be műsorát.
Kopcsó Józsefné vezetőedzőnek és Haisz Vanda koreográfusnak váratlan meglepetést okozott, hogy a rendelkezésre álló terület kisebbnek bizonyult a megkívántnál, de a koreográfiák „röptében” való módosításával áthidalták ezt a problémát. A „csapat” pedig remekelt. Mind a „Mozdulj!”, mind pedig a „Filmzene akkor és most” című koreográfiájuk azonnal, egyenes ágon döntős lett.
Az Énekszó Baráti Kör számára Slezák István karnagy a „Kéklő Dunán…” a capella (hangszeres kiséret nélküli) változatát készítette elő erre az alkalomra. A zsüri pontokkal értékelte produkciót, ami – az október 31-ig lebonyolított további három középdöntőt is figyelembe véve – nem bizonyult elegendőnek a döntőbe jutásra.
Mindenesetre mindkét együttesünk a jól végzett munka tudatával ment el vacsorázni, utána pedig a hazavezető úton volt idő átgondolni, megbeszélni az élményeket.
A döntő december 7-8-9-én lesz ugyanazon a helyszínen.
Szorítsunk a Gimnasztrádáért, legyenek a döntőben is olyan lendületesek, vidámságot sugárzóak, mint az első két alkalommal!
 

VB

 

A döntős csapat 🙂

szegedgym(1)

Énerkszó Baráti Kör:

szeged(1)

A fellépés előtti izgalomban:

szeged (1)(1)

szeged csop2(1)

szeged csop(2)

A fellépés közben:

   szeged2(1) szeged3(1) szeged4(1) szeged5(1)

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..