Mindkét produkciónk továbbjutott a középdöntőbe

Eredményes tiszaújvárosi részvétel a “Népek tánca, népek zenéje” rendezvénysorozat regionális elődöntőjében. Városunkból két művészeti csoport utazott szeptember 22-én Mezőkövesdre – a legközelebbi regionális elődöntő helyszínére – ahol a Tiszaújvárosi Gimnasztráda két táncos produkcióval, az Énekszó Baráti Kör pedig kórusműsorával érdemelte ki a középdöntőbe jutást.
 
A szombat délelőtt 9 órától majdnem este 6 óráig megszakítás nélkül tartó műsorfolyamban összesen 50 énekes, hangszeres, táncos, népi játékos produkciót élvezhetett a mezőkövesdi kultúrház érdeklődő közönsége. Ebből 36. műsorszámként szólalhatott meg az Énekszó Baráti Kör “Hej, igazítsad…” című összeállítása Slezák István karnagy intésére, majd a 44.műsorszámként a Gimnasztráda forrósította fel a hangulatot “Mozdulj!” című koreográfiájukkal. Néhány más fellépő után újra Kopcsó Józsefné vezetőedző és Haisz Vanda koreográfus tanítványai léptek színpadra és a “Filmzene akkor és most” gondolat köré szőtt tánc-fantáziával nagy közönségsikerrel jó hangulatú befejezést biztosítottak az egész mezőkövesdi elődöntőnek.
A zsűri a zárszó előtt szakmai értékeléssel, jó tanácsokkal adott értékes útmutatást a fellépők további munkájához. A jó hírt – miszerint mindhárom tiszaújvárosi produkció továbbjutott – hétfőn írták meg ígéretükhöz híven.
 
 
Vörös Béla

Énekszó Baráti kör

 

 

Mezokovesd_oklevel

ÉNEKSZÓ BARÁTI KÖR FOTÓ:

IMG_0752

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..