Gyereknapi vidámság – Pomponity CheerFest és Családi Nap

Csapatunk május 26-án a városi Családi napon a Termálfürdőben lépett színpadra, ahol egy félórás műsorral mutatkoztak be. A picikéknek ez volt az utolsó fellépése, nagy sikert arattunk.

 

A fellépés után utaztunk Miskolcra, ahol az I. Magyar Cheerleader Fesztiválon vettünk részt, melyet a Magyar Amerikai Futball Szövetség és a Magyar Cheerleader Bizottság szervezett. A cheerleading önálló sportág, bár leggyakoribb megjelenési formája más, férfiak által űzött csapatsportok kiegészítő programja (pl.  amerikaifutball-mérkőzések) De saját sportágukban is megmutatják magukat időről időre a cheerleaderek, itthon is zajlik ilyen versenysorozat, amelynek legutóbbi aranyérmese a Miskolc Steelleaders. Nem véletlen tehát, hogy az első Cheerleader Fesztiválnak éppen a borsodi megyeszékhely adott otthont.

A PompoMMiskolc2012 becenevet viselő rendezvény kétnapos volt, ahova az ország több pontjáról érkeztek cheerleading csapatok bemutatózni. Célja a Megérkezésünkkor a miskolci Egyetemváros sportcsarnokában már nagy volt a készülődés. Mindenfelé, kint és bent pomponruhás lányok és fiúk gyakoroltak, nevettek, pihentek, nagyon jó volt a hangulat. A délutáni program közös koreográfia tanulással kezdődött, a több száz résztvevő a küzdőtéren gyűlt össze, ahol betanulták a táncot. Majd a mi fellépésünk közvetkezett. A csapatoknak és a közönségnek teljesen új volt ez a mozgásforma, nagyon elismerő szavakkal illettek minket, elnyerte tetszésüket a látványos bemutató, a fegyelmezettség és a torna és akrobatikus elemek magas színvonala.. A félórás programban a leglátványosabb és legtöbb résztvevős táncainkat adtuk elő, sok-sok átöltözéssel és eszközökkel. Majd következett az amerikai foci bemutató. A közönség közt helyet foglalva nézhettük végig a rendkívül szórakoztató és színvonalas pompon csapatok előadásait. A sportág hazai képviselői egy-egy bemutatót adtak elő, voltak táncosabb és akrobatikusabb koreográfiák is. A nézőtéren az érdeklődők és a küzdőtéren helyet foglaló csapatok is üdvrivalgással és hatalmas tapssal fogadták a táncokat. Rendkívüli volt a hangulat. A fesztivál zárásaként a csapatok előadták a közös koreográfiát, melyet kora délután tanultak. Mindenki vidám és felszabadult volt, hisz nem volt verseny, mégis az összes csapaton látszott, hogy nagyon készült fel a fesztiválra. Ismét élményekkel gazdagon térhettünk haza, vihettük városunk és a sportág jó hírnevét, és nagyon sok jó ötletet kaptunk. Szuperül éreztük magunkat, és szeretnénk jövőre is ott lenni, és élvezettel végignézni a bemutatókat. Reméljük ismét meghívást kapunk.

 

Csoportkép a fesztiválon

 

Oklevél 🙂

 

Közös táncpróba

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..