900 táncos a drog ellen a Jubileumi rendezvényen

Immár huszadik alkalommal került megrendezésre városunkban a Táncolj, NE drogozz! Show Tánc Fesztivál. A jubileumi esemény 2018. április 28-án a Tiszaújvárosi Sportcentrumban került megrendezésre, melynek népszerűségét bizonyítja, hogy ebben az évben 17 magyar és két szlovák település közel 900 táncosa mutatkozik be óvodásoktól szépkorúakig különböző táncműfajban összesen 83 produkcióval. A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése, melyben segítséget adott a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum: felkészült szakemberek és kortárssegítők információs anyagokkal és játékos programokkal, totóval és nyereményekkel várták az érdeklődőket. A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme. A nap fénypontja a két közös tánc volt, ahol a résztvevő csapatok közös tánccal léptek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, fő támogató a Tiszaújváros Város Önkormányzata volt. A szervezők egy üvegtrófeával köszönték meg a polgármester úrnak és a képviselő testület tagjainak a 20 éves támogatásukat.

 

A rendezvényt délelőtt tíz órakor Bráz György polgármester úr nyitotta meg, majd Pálnokné Pozsonyi Márta KEF elnök köszöntötte a vendégeket és ismertette a drogellenes kampány programját, majd egy ajándékkal köszönte meg a jó együttműködést és a szervezők munkáját.

Délelőtt a mini és gyermek csoportok produkciói, majd délután Hok Csaba képviselő, bizottsági elnök úr megnyitója után az ifi, felnőtt és szépkorú táncosok mutatták be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdették: Táncolj, NE drogozz! A régió több városát képviselték a táncosok: Boldva, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Eger, Gesztely, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Sajószöged, Salgótarján, Szirmabesenyő, Tokaj, Tiszaújváros és két szlovák település. Szlovákiából két csoport hetven fővel érkezett, akik nagy sikert arattak a produkcióikkal.  A rendezvényen egyre magasabb színvonalú táncokat láthatott a közönség az akrobatikától a néptáncig, a társastánctól a modern, hip hop táncig, a mazsorettől a cheerig mindenfélét.  A díjátadáson minden csoport egy emléktrófeát, a produkciók oklevelet és minden táncos egy érmet vihetett haza, melyet Papp Zsolt képviselő úr, Müllerné Burkus Klára volt DSE elnök és Haisz Vanda főszervező nyújtott át a boldog fellépőknek.

 

A szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület. A gimnasztráda szüleiből és támogatóiból álló rendezők segítették nagy lelkesedéssel a rendezvény lebonyolítását, melyet a szervezők és a nézők is nagy tapssal jutalmaztak.

 

Felléptek az Arabesque Tánccsoport, Diamond tánccsoport (Szlovákia), Donaldgym Ludovice (Szlovákia), Fitt&Art Tánccsoport, Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, Hajdúnánási Gimnasztráda, Hajdúszoboszlói Gimnasztráda, Harc- és Táncművészet Sportegyesület, Jégmadár Mazsorett Csoport, Jezsuita Gimnázium torna csapata, Karakter ATI, Kazinczy Aerobic Team, Miskolc Steelleaders Sport Egyesület, Nána Formációs Társastánc Stúdió, Phoenix Fusion Tánciskola, Premier Művészeti Iskola, Sajószögedi Általános Iskola, Salgótarjáni Általános Iskola, Petőfi Sándor Tagiskolája, Fabula A.M.I., Szivárvány Mazsorett Csoport, Tiszaújvárosi Gimnasztráda, Tuti Titi Team (Napgyöngye Lányai), Tokaji II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. és AMI. táncosai.

 

Rendkívül jól sikerült a jubileumi rendezvény, a bemutatkozó csoportok nagyon jól érezték magukat, nagy élményekkel tértek haza. Van olyan csoport, akinek ez az egy bemutatkozási lehetősége van a régióban, és ez nagy kincs. Igen színvonalasnak ítélik a rendezvényt a felkészítők és a táncosok, szeretnek ide járni, évről évre hozzák a csoportvezetők a csoportjaikat, van olyan egyesület, aki már húsz éve minden évben bemutatkozik a fesztiválon, így már többen jelezték, hogy jövőre is jönnek.

 

És hogy miért fontos a tánc és hogy kapcsolódik a drogmentes élethez? A tánc egy olyan mozgásforma, melyre mindenkinek szüksége lenne, összhangba hozza testet és lelket, fokozza a teljesítő képességet, segít a stressz leküzdésében és a feszültség oldásában. Előnye, hogy fejleszti az egyensúlyérzéket, növeli a mozgáskoordinációt is.  Bárki által végezhető ősi mozgásforma, melyet a zene és ritmus tesz még inkább szerethetővé. Tánc közben teljesen kikapcsolhatunk, ellazulhatunk, ráadásul kizökkenhetünk egy másik világba, ezáltal feloldódunk, s önmagunk, utunk keresésében is segítségünkre lehet, elsősorban az önkifejezés, kiteljesedés területén. Óriási közösségformáló ereje van, ezért egy táncos elutasít mindenféle kábítószert, hiszen nincs is szüksége rá, élete teljes, mozgalmas, boldog drog nélkül is.   A fellépő csapatok büszkén hirdetik: Táncolj, ne Drogozz! Hiszen egy táncosoknak nincs szüksége kábítószerre, neki maga a TÁNC a drog, mely nélkül nem tud élni.

Fellépők:

Szervezők egy része:

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..