21. Szülinap – Gimnasztráda Gálaműsor – mesék bűvöletében

A Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivál keretében a Tiszaújvárosi Gimnasztráda bemutatta a „MESE-LÁDIKÓ” című látványos, akrobatikus show táncestjét, a 21. Gimnasztráda Gálaműsort, 2017. május 21-én 16.00 órától a tiszaújvárosi Derkovits Kulturális Központ színháztermében.

Közkedvelt mesék adták a keretét a 22 produkcióból álló másfél órás különleges, igazi színházi táncelőadásnak, minden tánchoz egy-egy mese tartozott, megelevenedett a színpadon Ariel, Pöttyös Panni és Alice is. Rendkívül hangulatos, vidám este volt, ahol változatos táncműfajú koreográfiákat mutattunk be a teltházas közönség nagy megelégedésére. Óvodásokról felnőttekig közel egyszáz táncos vett részt a produkciókban, a nyitó és záró előadásokban mind együtt táncoltak a színpadon. Fergeteges este volt, bemutattuk az egész éves repertoárunkat, köszönetet mondva ezzel a támogatóiknak és a szülőknek. A gálaműsor megtekinthető a Tisza TV honlapján az alábbi linken:

http://www.tiszatv.hu/lejatszo&file=MTcwNzA1Z2ltbmFzenRyYWRhLmY0dg==

 

„Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivált, melynek záróelőadása a Gimnasztráda gálaműsora volt. A kilencven táncosból és hét edzőből álló nagy család idén is kitett magáért, huszonkét produkciót mutatott be a kulturális központ színháztermében rendezett esten. 
– Rengeteg mese van a ládikónkban – mondta Haisz Vanda, a Tiszaújvárosi Gimnasztráda Csoport vezetője -, a mesék elevenednek meg a színpadon. Amit ma bemutatunk, az az egész év esszenciája, minden sportolónk fellép, nagyon sokat készültünk. Van olyan is, ami most debütál, és a július végi norvégiai gimnasztráda világbajnokságon szerepel majd versenyszámként. 
Az előadás előtti utolsó percekben még nyújtanak, gyakorolnak a lányok, mind a kilencvenen. Bár nagyon sokszor állnak közönség elé, azért még így is nagy az izgalom. 
– Én három éve gimnasztrádázok – mondta a fellépés előtt Tomozi Zoé -, valamit mindenképp szerettem volna sportolni és ez volt a legjobb. 
– A szteppados az egyik kedvencem – veszi át a szót Tóth Flóra -, de a többit is nagyon szeretem. A mi csoportunkban körülbelül húszan vagyunk, nagyon jó kis társaság, befogadó. 
– Van, amikor még mindig izgulunk a fellépés előtt – mondta Kapczár Noémi -, tíz percünk van még, most kezdtünk el bemelegíteni. A mai kedvencem az, amivel Norvégiába készülünk. 
Így volt ezzel Lükő Nikolett is.
– Egy éve gyakoroljuk már ezeket a táncokat – mondta Nikolett -, összesen 22 számmal készültünk, van olyan, amiben több mint húszan vagyunk és szólótáncok is. Többen vagyunk abban a táncban, amivel Norvégiára készülünk, ezzel most lépünk fel először. 
A teltházas gálaesten dr. Fülöp György alpolgármester mondott köszöntőt.
– Tavaly 743 program volt a város születésnapi rendezvénysorozatán, és biztos vagyok benne, hogy ebből legalább 50-en ti is felléptetek és ezzel hatalmas élményben részesítettetek bennünket – mondta, és bejelentette, hogy a képviselő-testület 850 ezer forinttal támogatja a csoport norvégiai útját és a mostani testületi ülésen (május 25. – a szerk.) újabb félmillió forint támogatás odaítéléséről határoznak. 
fp

Forrás: Tiszaújvárosi Krónika”

MŰSOR:

1 NYITÓKÉP – Young and Beatiful – Tavasztündérek-

2 Szóló Niki – Love Story

3 Minik – Pompon – Mickey egér játszótere

4 Gyermek – Ugráljunk – Pompom meséi – Órarugógerincű felpattanó

5 Nagyok – Sinners – 12 táncoló hercegnő

6 Serdülők – Step pad – Mulan

7 Nagyok – Jazz  – A Piros esernyő –

8 Minik – Hetedhét – Pöttyös Panni

9 DUÓ – Emma, Réka – A gonosz varázslat

10 Gyermek – Aladdin – Aladdin

11 Közös – Family – Family Guy

12 Nagyok – EuroGyzóló – Táncoló Talpak

13 Serdülők – Alice — Alice csodaországban

14 Szóló Kitti – Hamupipőke

15 Serdülők – fénybotos – Ariel a kis hableány

16 Nagyok – Schindler –  Schindler listája

17 Serdülők – SING –Énekelj

18 Közös – Together – A két lotti

19 Gyermek – Country – Luckey Luke kalandjai

20 Nagyok – RunBoyRun – Run Boy Run

21 Közös: Pulse of Dance – VB álom

22 FINÁLÉ

 

Stáblista:

Szereplők:

Mini csoport: Bodolai Nóra, Gémes Rebeka, Grigoncza Gréta, Hegyi Kinga, Illés Alexa, Jakab Szófia, Makó Hanna, Mayer Adrienn, Orbán Leila, Pető Lívia, Pöstényi Jázmin Mira, Répási Dorina, Réz Rebeka, Saláta Tünde, Szabó Bianka, Szepessy Dóra, Szepesy Judit, Váji Liza

Gyermek csoport: Bakonszegi Dorina, Baumgartner Olívia, Bella Angéla, Bodolai Emma, Dömsödi Dóra, Fenyves Tamara, Fodor Sára, Kacsa Ramóna, Kacsa Zsófia, Kocsis Laura Anna, Ládi Zsófia, Lajtos Vanda, Makó Lara, Nagy Inez Mendi, Nagy Zsófia, Németh Hanga, Oszkocsil Nóra, Papp Lara, Répási Laura, Papp Szilvia, Ruszó Jázmin, Szabó Szonja, Szabó Viola, Veres Zina

Serdülő csoport: Bereczki Anna Éva, Horváth Lilien Hanna, Kalmár Bori, Magyar Lara Noa, Nagy Helga, Szabó Csenge, Szilvási Adrienn, Tamás Liliána, Tomozi Zoé, Tóth Flóra, Tóth Mira, Veres Zsófia

Ifi csoport: Bárdos Dóra, Bodnár Brigitta, Kapczár Noémi, Kiss Petra, Papp Flóra, Puskás Korina, Szikszai Petra, Vámosi Kincső

Felnőtt csoport: Balogh Flóra, Bárócz Réka, Bodnár Bettina, Bujtor Tamara, Dudás Kitti, Fedor Eszter, Gulyás Emma, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Lükő Nikolett, Nagy Nelli, Nagy Stella, Molnár Tímea, Orliczki Petra, Rácz Cintia, Szabó Orsolya, Vincze Mercédesz

 

Felkészítő edzők: Haisz Vanda, Madár Éva, Bárócz Katalin, Kopcsó Józsefné, Oláh-Gyúró Anna, Lükő Nikolett, Bárócz Réka

Mesélő: Tóth Ildikó

Kellékes: Bodnár Zoltánné

Zenei szerkesztő és fénytechnika: Bencze Attila

Rendező: Haisz Vanda

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..