Táncgála a XX. Tavaszi Fesztivál keretében

Mottó: „Ha táncolsz, élsz…ha élsz, táncolsz.” /Heidi Groskreutz/

A Tiszaújvárosi Gimnasztráda bemutatta: „Mozgás az Életünk” Táncgála két felvonásban. 2012. május 16-án este hattól ünnepeltük a 16. szülinapunkat a Derkovits Kulturális Központ színháztermében. A műsort a Gála fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte a csapat értékeit, támogatásáról biztosította a csoportot és nagyon megdicsérte a sportolókat és az edzőket, segédedzőket munkájukért. A két vezetőedzőnek egy oklevelet is adományozott a Gála megvalósításáért. A programban a teljes repertoárt bemutattuk, minden korosztály bemutatózott, igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból és egy színes, szórakoztató műsort adni. Új ruhák, új hajviselet, új produkciók, új zenék, új szólótáncok, klassz kisfilmek és fergeteges finálé – ez jellemezte az idei gálát.

Az első felvonásban a KLASSZIKUS ELENTÉTEK kaptak hangsúlyt. A szóló nyitótánc és a negyvenöt fős Mozdulj című közös aerobik adta a keretét a tizenegy látványos bemutatónak, mely klasszikus filmzenékre és régi slágerekre készült. Régi és új, kicsik és nagyok, fekete és fehér, könnyű és nehéz, értelem és érzelem, jó és a gonosz, ezekre az ellentétekre épültek fel az előadások. A programban a nézők egy kivetített képösszefoglalóban emlékezhettek vissza a csoport 16 éves múltjára. Ez a rész egy fergeteges zárótánccal ért véget, mely vastapsot kapott. A szünetben a csapat történetét bemutató kiállítást és a 14th World Gymnaestradáról készült videófilmet tekinthették meg az érdeklődők.

A második felvonás a MODERN KAVALKÁD nevet kapta, mely tíz modern táncbemutatót ölelt fel. A táncokat mai kortárs zenékre, fiatalos lendülettel és sok-sok eszközzel adtuk elő. Voltak szólótáncok különleges ruhákban, használtunk step padot, pompont, kendőket, szárnyakat. Különleges volt a kiskori képekből készült aranyos prezentáció is. MEET THE MAGIC!, vagyis Éld át a csodát! címet kapta a finálé, ez volt a szolgenje a gimnasztráda olimpiának, a bemutatóval ebből az élményből csempésztünk be egy kis részt egy képösszefoglalóval és a WG tánccal. A csapat megköszönte a segédedzők és a vezetőedzők munkáját, és méltón elbúcsúztattuk Rozgonyi Melittát, aki majd két évtizede a csapat oszlopos tagja, koreográfus és sportoló, a kicsik példaképe, kiváló táncos, aki segített a csapatnak az élvonalba kerülni. Sok sikert kívánunk a jövőbeli tevékenységéhez és a diplomamunkájához. Kívánjuk, hogy minden álma váljon valóra és a tánc iránti szenvedélye és szeretete sohase hunyjon ki, és őrizzem meg minket a szíve csücskében a felejthetetlen emlékekkel együtt.

Az előtérben a kiállítás bemutatta a történetünket a kezdetektől napjainkig, fotók, relikviák, kupák, serlegek, a csapat eredményeinek, sikereinek emlékei.

Reméljük, a nézők jól szórakoztak a kétórás műsor alatt és ígérjük, hogy jövőre is megünnepeljük a szülinapot!

MŰSORSZÁMOK

Ssz. Koreográfia Bemutatja
I/1 Két karodban (szóló) Rozgonyi Melitta
I/2 Retro aerobik Mini Tinik, Felnőttek
I/3 Napsugarak Mini Tinik
I/4 Flashdance Musical csoport
I/5 Bejart ihlette (szóló) Bihari Diána, Molnár Tímea, Madár Éva
I/6 Immortally Serdülők, Ifik
I/7 Pompon lányok Juniorok
I/8 Harry Potter álma Serdülők, Ifik, Felnőttek
I/9 Gyengéden Felnőttek
I/10 Barbie pillangók Juniorok
I/11 Mozdulj! Közös tánc
Szünet
II/1 Gladiátor Serdülők, Ifik, Nagyok
II/2 Kiscsillagok (szóló) Balogh Flóra, Bárócz Réka, Czank Regina Lükő Niki
II/3 Omen Felnőttek
II/4 Padra fel! Mini Tinik
II/5 Colourful Five (szóló) Dudás Kitti, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Nagy Stella, Szoboszlai Amarillisz
II/6 Queen of the night Serdülők, Ifik
II/7 Mama do Aerobik csoport
II/8 Girlfriends Mini Tinik
II/9 On a mission Serdülők, Ifik, Felnőttek
II/10 MEET THE MAGIC! Finálé Közös tánc

Köszönetet mondunk a csapat támogatóinak, hiszen nélkülük nem működne ilyen magas színvonalon a csapat és nem juthatnának ki a nemzetközi fesztiválokra.

  • a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány,
  • a Tiszaújvárosi Önkormányzat és képviselőtestület tagjai,
  • a Magyar Torna Szövetség,
  • a TVK Nyrt
  • az Inno-Comp Kft,
  • a Sinergy Kft
  • és a PKDSZ.

Köszönet az adományozóknak, aki támogatásukkal és támogatói jegyek vásárlásával hozzájárultak a csapat költségeinek fedezéséhez.

Köszönet a gimnasztrádás gyerekek szüleinek, akik lelkes együttműködése nélkül nem működhetne ilyen eredményesen a csapat.

Köszönet illeti videósainkat: Nagy János, Labáth Gábor, Fenyves Attila ééés Bencze Attila.

Köszönet a fotókért és a kreatív munkáért Fróna Juditnak.

Köszönet a zenei szakértőnknek Bencze Attilának.

Köszönet a varrónőknek Bolgár Zsuzsinak, Földei Erzsébetnek és Haisz Imrénének.

Köszönet a sok munkáért Bodnár Zoltánnénak.

 

Köszönjük a csapat tagjainak az egész éves munkáját és a nagyszerű Gálát.

A gálán minden csapattag szerepelt és szuper teljesítményt nyújtott.

Az edzők nagyon BÜSZKÉK rájuk!

A Juniorok – Bereczki Anna Éva, Cservenák Kata, Dobrószki Evelin, Kiss Petra, Laki Sarah, Orosz Csilla, Szabolcsi Dóra, Szilágyi Blanka, Szikszai Petra, Tóth Vivien, Tóth Tamara és Vámosi Kincső

A Mini Tinik – Bereczki Ádám, Bíró Boglárka, Bujtor Tamara, Bujtor Vivien, Gulyás Emma, Hohol Réka, Kovács Lilána, Nagy Nelli, Novák Henriett, Orliczki Petra, Pallagi Ivett, Rácz Cintia, Szabó Orsolya és Szűcs Hanna

A Serdülők és Ifik – Bárócz Réka, Bartus Vanessza, Czank Regina, Csató Zita, Fedor Eszter, Hímer Dorina, Lükő Niki, Nagy Stella, Tóth Melinda, Vincze Mercédesz, Berki Dorottya, Dudás Kitti és Szoboszlai Amarillisz

és a Felnőtt Nagyok – Balogh Flóra, Balogh Lili, Bihari Diána, Bodnár Bettina, Fügedi Judit, Gulyás Fanni, Ivánka Tóth Réka, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Madár Éva, Molnár Petra, Molnár Tímea és Rozgonyi Melitta.

Tiszaújváros, 2012. április 16.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..