Éves Beszámoló a csapatunk 2017. évi tevékenységéről

2017. évi célok megvalósulása

A 2017. évre kitűzött terveink sikeresen megvalósultak:

  • részt vettünk a 3rd World Gym for Life Challenge in 2017 világbajnokságán Norvégiában
  • részt vettünk két szlovákiai Gimnasztráda eseményen:
      • a Festival of group performances Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Minősítő Fesztiválon
      • valamint a kassai Gymnastics and Dance Festivalon.
  • szabadidősport jellegű rendezvényeket szerveztünk a sportág népszerűsítése érdekében:
      • megszerveztük a Táncolj, Ne drogozz! XIX. Show Tánc Fesztivált,
      • Gimnasztráda Gálát szerveztünk Tiszaújvárosban
      • eredményesen szerepeltünk a Ritmuscsapatok Országos Bajnokságán
      • szerepeltünk az M4 Sport Kisbajnok című adásában
      • bemutatkoztunk a Magyar Olimpiai Akadémia 68. Országos Vándorgyűlésén
      • felléptünk a BAZ megyei Prima-díj átadó gálaműsoron
  • hazai és nemzetközi bemutatókkal minden felkérésnek eleget tettünk,
  • az utánpótlás sportolók részére fejlesztő/közösségépítő edzőtábort tartottunk,
  • és a sportolóknak rendszeres és élvezetes sportolási lehetőséget biztosítottunk.

 Versenyek, eredmények

3rd World Gym for Life Challenge, Norvégia – 23 ország több mint kétezer gimnasztrádása mérte össze tudását 2017. július 25-30-a között Norvégiában a FIG 3rd World Gym for Life Challenge (WGFL) világbajnokságon. A Magyar Torna Szövetséget a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapata képviselte. A magyar színeket képviselő sportolók egy rendkívül erős mezőnyben bronzérmesek lettek a Pulse of Dance című koreográfiával a nagycsoportos (21 fő feletti) Torna és Tánc kategóriában. A gimnasztráda nem versenysport, általában nemzetközi fesztiválok kerülnek megrendezésre, de négyévente egy nemzetközi versenyt is szervez a FIG, melynek célja, hogy az országok legjobb csapatai visszajelzést kapjanak és versenyezhessenek a FIG versenyszabályzat alapján. A nemzetek előválogató versenyen döntik el, hogy ki képviselheti hazájukat ezen a megmérettetésen. A nemzeti torna szövetségek nevezik be a csapatokat a versenyre. A résztvevő csapatokat 4 fős szakmai zsűri értékeli a FIG szabályzatokban meghatározott szempontok szerint, majd ez alapján a díjkiosztón a csapatok érmet kapnak. A FIG GFA elnökasszonya két évvel ezelőtt Helsinkiben kérte fel a magyar csapatot, hogy feltétlenül vegyenek részt a Norvégiai versenyen. Óriási élményekkel tértek haza a sportolók és az edzők, hálásan köszönjük a támogatóknak, hogy lehetővé tették a csapat részvételét.

21. Festival of group performances nevű, Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Fesztivál – A Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapata immár negyedik alkalommal vett részt a Trnavan (Nagyszombaton) a Szlovák Torna Szövetség által megrendezett 21. Festival of group performances nevű, Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Fesztiválon 2017. március 11-én. Közel 50 koreográfiával 500 résztvevő nevezett a sportág szlovák nemzeti versenyére, ahol a zsűri tíz szempont alapján értékelt. A tiszaújvárosiak két aranyérmet és egy bronzérmet szerezett.

Gymnastics and Dance Festival – Kassa, fesztivál – 2017. október 14-én a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapata a Szlovák Torna Szövetség meghívására részt vett a Kassán megrendezésre került Gymnastics and Dance Fesztiválon. A rendezvény célja az, hogy a gimnasztráda csapatok bemutathassák a tudásukat, együtt hódoljanak a mindenki tornája sportágának, itt nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. A lányok kiválóan teljesítettek, a többi csapathoz képest is kiemelkedőt nyújtottak.

Táncolj, NE Drogozz! XIX. Show Tánc Fesztivál – A tiszaújvárosi csapat szervezésében 2017. április 29-én a Tiszaújvárosi Sportcentrumban került megrendezésre a Táncolj, NE drogozz! XIX. Show Tánc Fesztivál. Az eseményen óvodásoktól felnőttekig különböző táncműfajokkal 14 település 760 táncosa 85 műsorszámmal mutatkozott be. A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. Közösségi programként a ”flash mob” mellett a fellépő táncosokból egy NO felirat került kialakításra, mellyel a drog ellen tiltakoztak.

Gimnasztráda Gálaműsor – Közel egyszáz sportoló, 2 vezetőedző és 5 segédedző közreműködésével került bemutatásra a tiszaújvárosi csapat kétórás Gálaműsora, a MESE-LÁDIKÓ című táncest. A táncszínháznak is beillő gálán 22 műsorszámot mutattak be, látványos, változatos, akrobatikus koreográfiákat felsorakoztatva.

Ritmuscsapatok Modern Táncok Országos Bajnoksága – A Tiszaújvárosi Gimnasztráda a 2017. november 11-én a Ritmuscsapatok Modern Táncok Őszi Országos Bajnokságán igen magas pontszámokat elérve kiemelkedően teljesítettek, akrobatikus és több modern tánc kategóriában egyaránt. Az eredmények: öt arany, két ezüst, egy bronzérem, és ráadásnak két különdíjat is kaptak és bejutottak a Ritmus Tánc Csillagok Gálára, ahol az országos versenysorozat szakmai zsűrijének értékelése alapján az egész éves versenyszezon 75 legjobbja került meghívásra. A tiszaújvárosiak egy akrobatikus látványtánccal a dobogó harmadik helyére állhattak.

 M4 Sport TV – Kisbajnok forgatás – 2017. február 15-én a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapatáról az M4 Sport TV A Kisbajnok című heti egy órás sportmagazinhoz készült felvétel. Kopcsó Józsefnéről és életútjáról pedig a Mesterem Műhelyem című műsorához készítettek interjút a stáb tagjai.

Összefoglalás

A 2017. évre kitűzött céljaink teljesültek, köszönhetően a szakértő edzők és a lelkes tanítványok hozzáállásának, a minőségi edzéseknek és bemutatóknak, valamint a szponzoraink adományainak. KÖSZÖNET a támogatóinknak: Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány, Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért Alapítvány, Magyar Torna Szövetség, Tiszaújváros Város Önkormányzata, a PKDSZ Szakszervezet.

Fellépések 2017-ben

 

Dátum Fesztivál neve Helyszín
2017. február 15. M4 Sport, Kisbajnok forgatás Tiszaújváros
2017. március 8. 21. Festival of group performances (SK) Gimnasztráda Fesztivál Trnava, Szlovákia
2017. április 22. A Magyar Olimpiai Akadémia 68. Országos Vándorgyűlése Tiszavasvári
2017. április 29. XIX. Show Tánc Fesztivál Tiszaújváros
2017. május 1. Majális Tiszaújváros
2017. május 21. Mese-Ládikó- Gimnasztráda Táncgála Tiszaújváros
2017. május 28. Családi Gyermeknap Tiszaújváros
2017. június 1. Ovis Mozgásfesztivál Miskolc
2017. június 26-30. Edzőtábor Tiszaújváros
2017. július 25-30. 3rd World Gym for Life Challenge gimnasztráda világbajnokság Norvégia
2017. július 6. Triatlon Világkupa,  Nagyhét Tiszaújváros
2017. augusztus 5. Országos Halászléfőző Fesztivál Tiszaújváros
2017. október 14. Gymnastics and Dance Fesztivál Kassa, Szlovákia
2017. november 4. Prima-díj átadó gálaműsor, Nemzeti Színház Miskolc
2017. november 11. Ritmuscsapatok Országos Bajnoksága Budapest
2017. november 25. Ritmus Tánc Csillagok Gálája Budapest
2017. december 16. Mikulástól Karácsonyig rendezvénysorozat Tiszaújváros
2017. december 22. Sportgála, Sportbaráti találkozó Tiszaújváros

2018. évi terveink:

2018-ban célunk az egészséges, sportos életmódra nevelés, ezen belül az örömteli, rendszeres testmozgás lehetőségének megteremtése minél több gyermek számára és az egészséges, sportos életmód előnyeinek hirdetése a fellépéseinken és bemutatóinkon keresztül. Mindezt azzal tudjuk megvalósítani, hogy jó a közösség, az akrobatika, a torna és a tánc elemeket magas színvonalon tanítjuk, és lehetőséget adunk a sportolóknak arra, hogy különböző fellépéseken, versenyeken szerepeljenek. 90 fős létszámunk stabil, az utánpótlásnevelés kiemelt célunk, a sportolóink fele kisiskolás és óvodás, részükre sportnapközis tábort is szerezünk évente. A 2018. évben az alábbi célokat tűztük ki a csapatunk számára:

  • részt venni és eredményesen szerepelni két Szlovákiai gimnasztráda rendezvényen tavasszal és ősszel,
  • megszervezni a XX. Jubileumi Táncolj, NE Drogozz! Show Tánc Fesztivált áprilisban,
  • megrendezni a csapat 22. Gálaműsorát tenni,
  • minden felkérésnek eleget tenni, kiemelten a városunk rendezvényein,
  • részt venni országos táncversenyeken,
  • felkészítő edzőtábort tartani,
  • és legfőképp a sportolóknak élvezetes sportolási lehetőséget és igazi örömsportot biztosítani!

 

Kiemelt célunk felkészülni a FIG által 2019-ben megrendezésre kerülő 16th World Gymnaestradara (Dornbirne, Austria).

A World Gymnaestrada a sportág legjelentősebb eseménye, melyet a FIG rendez a világ mindenki tornája csapatai részére, megközelítőleg annyi résztvevővel, ahányan egy nyári olimpiai játékokon részt vesznek. A világtalálkozó üzenete: Sport mindenkinek! Célunk 3 magyar csapattal részt venni az eseményen és megfelelően felkészülni a bemutatkozásra. A rendezvény időpontja: 2019. július 7-13.

Szeretnénk minél több városban bemutatkozni és eredményesen szerepelni.  Az éves terveink szerint az alábbi bemutatókon, versenyeken veszünk részt az évben, de természetesen ezeken kívül más bemutatkozási vagy versenyzési lehetőségek is adódhatnak majd az év során, melyet igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten kihasználni.

VÁRHATÓ FELLÉPÉSEK 2018-ban

Dátum Fesztivál neve Hely
2018. március 24. 22. Festival of group performances Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Fesztivál Trnava, Szlovákia
2018. április 28. XX. Jubileumi Show Tánc Fesztivál Tiszaújváros
2018. május 1. Május 1-jei rendezvények Tiszaújváros
2018. május 13. 22. Gimnasztráda Gálaműsor Tiszaújváros
2018. május 26. Családi és Gyermeknap Tiszaújváros
2018. június Ovis Mozgásfesztivál Miskolc
2018. június 22. TIK születésnap Tiszaújváros
2018. július 19. Triatlon Nagyhét, Táncest Tiszaújváros
2018. augusztus 4. Halászléfőző Fesztivál Tiszaújváros
2018. október Gymnastics and Dance Fesztivál Kassa, Szlovákia
2018. december Sportgála, Sportbaráti Találkozó Tiszaújváros
2018. december Mikulástól Karácsonyig rendezvénysorozat Tiszaújváros

 

 

 

A csapat és eddigi eredményeink

 

Tiszaújvárosban 1996 óta működik a csapatunk, célunk az egészséges életmódra nevelés és a sportág terjesztése hazánkban. Célunk, hogy minél szélesebb körben, minél magasabb színvonalon működjön a gimnasztráda. A mindenki tornája, mint sportág a Magyar Torna Szövetség keretein belül működik; 2005-től önálló sportágként. Jelenleg csapatunk vezetőedzője, Haisz Vanda, a MATSZ mindenki tornája szakágvezető. Csapatunk a legeredményesebb és legnépesebb szakági egyesült hazánkban.

 

Csapatunk a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesületének keretein belül működik. Közel 90 sportolónk öt korosztályban edz heti háromszor óvodásoktól felnőttekig, heti három alkalommal.

Évek óta sikeresen és eredményesen képviseljük Magyarországot nemzetközi porondon is, rendszeresen részt veszünk az Eurogym Fesztiválokon és a World Gymnaestradakon. 2012 óta több táncversenyen is kipróbáljuk magunkat, elsősorban fitness, akro dance és látványtánc kategóriákban, nagyon szép eredményekkel (európa bajnoki arany, abszolút győztes díj, kiemelt arany minősítések, első helyezések, különdíjak).

 

Edzők: a vezetőedzők: Haisz Vanda és Madár Éva, munkánkat segíti Kopcsó Józsefné és Bárócz Katalin, akrobatika: Oláh Gyúró Anna, kisedzők: Bárócz Réka, Lükő Nikolett, Gulyás Emma és Rácz Cintia.

 

Támogatóink: a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány, a Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért Alapítvány, a Magyar Torna Szövetség, a Tiszaújvárosi Önkormányzat, a PKDSZ Szakszervezet.

 

KIEMELT EREDMÉNYEINK:

  • 1996-tól, fellépés számos tiszaújvárosi sport és kulturális rendezvényen.
  • 1996-tól, fellépés több hazai sport és kulturális rendezvényeken.
  • 1997, Stuttgart, 1. EUROGYM Fesztivál – fellépések és Gálaműsor
  • 1999 óta minden év áprilisában megszervezzük a Show Tánc Fesztivált, több mint ezer résztvevővel
  • 1999, Göteborg, XI. World Gymnaestrádán – fellépések, Nemzeti Est, Gálaműsor
  • 2001, Dornbirn, 3. EUROGYM Fesztivál– fellépések, Gála, háromszoros Guiness rekord
  • 2002, Tiszaújváros Sportjáért kitüntetés
  • 2003, Lisszabon, XII. World Gymnaestrada, fellépések
  • 2005, Országos Általános Torna Ifjúsági és Serdülő Bajnokság – 1. helyezések és különdíj
  • 2006, Országos Általános Torna Ifjúsági és Serdülő Bajnokság – 1. helyezések
  • 2006, Ghent, 5. EUROGYM Fesztivál – fellépések
  • 2006, Amatőr Előadóművészek Napja – Díszelőadás, Nívódíj
  • 2007, III. Mindenki Tornája Országos Bajnokság – 1. helyezések (junior, serdülő, ifjúsági, felnőtt és családi kategóriákban)
  • 2008, Albi, 6. EUROGYM Fesztivál – fellépések, gálaműsor
  • 2008, B-A-Z. Megye Diáksportjáért emlékplakett
  • 2008, IV. Mindenki Tornája Országos Bajnokság – 5 arany és 1 ezüst minősítés
  • 2009, edzőink aranydiplomás edzői címet kaptak
  • 2009, Dornbirn, 1st Gym for Life Challange, világbajnokság – 3 ezüst és 2 bronz minősítés
  • 2010, Amatőr Gála, Gálaest a Miskolci Nemzeti Színházban
  • 2010, Tornászgála, 125 éves a Magyar Torna Szövetség, Budapest
  • 2011, 15 éves Jubileumi Gálaműsor és kiállítás, Tiszaújváros
  • 2012, XIV. World Gymnaestrada, Lausanne, FIG elismerés
  • 2012, kiemelt arany minősítés, Népek Tánca, Népek Zenéje országos és nemzetközi fesztivál, Szeged
  • 2013, II. Connector Nemzetközi Táncfesztivál, első helyezés (fitness) harmadik helyezés és különdíj (open)
  • 2013, Magyar Látványtánc Szövetség, Európa Bajnokság egy első, egy második helyezés, egy arany minősítés és egy különdíj
  • 2014, 18. Festival of group performances Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Fesztivá – 5 arany, 1 ezüstérem, abszolút győztes kupa.
  • 2014, Magyar Látványtánc Sportszövetség (MLTSZ) Őszi Kupa- 4 aranyminősítés, 2 különdíj.
  • 2015, 19. Festival of group performances Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Fesztivál – 5 arany, 1 ezüstérem
  • 2015, XV. World Gymnaestrada, Helsinki, World Team, fellépések
  • 2015, Magyar Látványtánc Sportszövetség (MLTSZ) Őszi Kupa- 2 első 1 második helyezés.
  • 2016, 20. Festival of group performances Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Fesztivál – 3 arany, 4 ezüst, 1 brozérem, 2 kategóriagyőzelem
  • 2016, 10th EUROGYM Fesztivál, České Budějovice, Csehország
  • 2016,  Gymnastics and Dance Fesztivál – Kassa, és UEG flash mob
  • 2016, Magyar Látványtánc Sportszövetség Őszi Kupa, 3 arany, 2 ezüst, 1 bronz minősítés, 1 különdíj
  • 2017, 21. Festival of group performances Szlovák Nemzeti Gimnasztráda Fesztivál – 2 arany, 1 bronz
  • 2017, 3rd World Gym for Life Challenge – Vestfold, Oslofjord Convention Center, Norvégia, Gimnasztráda Világbajnokság a FIG rendezésében, bronz minősítés
  • 2017, M4 Sport TV felvétel
  • 2017,  Gymnastics and Dance Fesztivál – Kassa
  • 2017, Ritmuscsapatok Modern Táncok Őszi Országos Bajnoksága: öt arany, két ezüst, egy bronzérem és két különdíj.
  • 2017, Ritmus Tánc Csillagok Gálája, III. helyezés a 75 produkcióból
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..