Beszámoló – 3rd World Gym for Life Challenge, Norvégia

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

3rd World Gym for Life Challenge  –  2017. július 25-30.

 Vestfold, Oslofjord Convention Center, Norvégia

Gimnasztráda Világbajnokság a FIG rendezésében

VB, World Gym for Life Gála, Showműsorok

http://www.gymforlife2017.com

 

23 ország több mint kétezer gimnasztrádása mérte össze tudását 2017. július 25-30-a között Norvégiában a FIG 3rd World Gym for Life Challenge (WGFL) világbajnokságon. A Magyar Torna Szövetséget a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapata képviselte. A magyar színeket képviselő sportolók egy rendkívül erős mezőnyben bronzérmesek lettek a Pulse of Dance című koreográfiával a nagycsoportos (21 fő feletti) Torna és Tánc kategóriában. A lányok mindent beleadtak, gyönyörű produkciót mutattak be, büszkék lehetünk rájuk, nem sok hiányzott az ezüsthöz, nagyon sokat dolgoztak és ez is fantasztikus eredmény, a zsűri nagyon megdicsérte a lányok teljesítményét!

A megnyitót és az első 10 versenyszámot, így a hazaiak műsorszámát is megtekintette a norvég király is, mely óriási megtiszteltetés. A Gálaműsorba a 88 versenyszámból 17 aranyérmes és két ezüstérmes produkció került be, köztük a Showteam Matrix német csapat, melynek tagja Csikós Ivett volt tiszaújvárosi gimnasztrádás sportoló. A gálaműsoron részt vett csapatok 30 zsűritag értékelte, köztük a magyar delegáció vezetője, Haisz Vanda, melynek végén kihirdették a verseny győztesét, a görög  Olympiada Thrakomakedonon csapat vehette át a világbajnoknak járó Bruno Grandi trófeát.

A gimnasztráda nem versenysport, általában nemzetközi fesztiválok kerülnek megrendezésre, de négyévente egy nemzetközi versenyt is szervez a FIG, melynek célja, hogy az országok legjobb csapatai visszajelzést kapjanak és versenyezhessenek a FIG versenyszabályzat alapján. A nemzetek előválogató versenyen döntik el, hogy ki képviselheti hazájukat ezen a megmérettetésen. A nemzeti torna szövetségek nevezik be a csapatokat a versenyre. A résztvevő csapatokat 4 fős szakmai zsűri értékeli a FIG szabályzatokban meghatározott szempontok szerint, majd ez alapján a díjkiosztón a csapatok érmet kapnak. A FIG GFA elnökasszonya két évvel ezelőtt Helsinkiben kérte fel a magyar csapatot, hogy feltétlenül vegyenek részt a Norvégiai versenyen.

A verseny hangulata fantasztikus volt, mindenki drukkolt a másik csapatnak és bíztatták egymást, gratuláltak, együtt táncoltak, játszottak, workshopon vehettek részt. Nem ellenfélként, hanem barátként tekintett minden csapat a másikra. Lenyűgöző volt, hogy gyermektől az idős csapatokig mindenki hatalmas odadással és lelkesedéssel mutatta be produkcióját, voltak kis kínai tornászok, svájci szertornászok, olasz ritmikus gimnasztikások, idős ausztrál nyugdíjas sportolók, német akrobaták, angol down kóros gyermekek is. A résztvevőknek lehetőségük nyílt az összes versenyszámot végignézni, bemutatózhattak két norvég városban, részt vettek egy Viking workshopon, jógázhattak és mozizhattak a tengerparton, ahol strandolni és játszóterezni is lehetett, a versenyszámok alatt flash mobot táncolt a közönség és a VIP szektorban ülők is.

Csodálatosan összetartó ez a torna közösség, egy nagy család, ahol mindenkitől szeretet kaptunk. Több nemzet vezetőségével sikerült kapcsolatot teremteni és szakmai beszélgetést folytatni, tapasztalatot szerezni. Óriási élményekkel tértek haza a sportolók és az edzők, hálásan köszönjük a drukkolást mindenkinek és a támogatóknak Magyar Torna Szövetségnek, Tiszaújváros Város Önkormányzatának, a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványnak, a PKDSZ szakszervezetnek és a Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért Alapítványnak, hogy lehetővé tették a csapat részvételét.

Edzők: Haisz Vanda (a magyar delegáció vezetője), Madár Éva, Bárócz Katalin, Kopcsó Józsefné

Sportoló résztvevők: Bárócz Réka, Balogh Flóra, Bárdos Dóra, Bodnár Bettina, Bodnár Brigitta, Bujtor Tamara, Czank Regina, Fedor Eszter, Gulyás Emma, Kalmár Zsófi, Kapczár Noémi, Kavicsánszki Olívia, Kiss Petra, Lükő Nikolett, Molnár Tímea, Nagy Helga, Nagy Nelli, Nagy Stella, Orliczki Petra, Puskás Korina, Rácz Cintia, Szabó Orsolya, Szikszai Petra, Szilvási Adrienn, Vámosi Kincső, Vincze Mercédesz.

Kísérők: Videós és zenei szerkesztő: Bencze Attila, fotós: Polonkai Gizella, Stylist: Bodnár Zoltánné.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..