Táncolj, ne drogozz! – Hétórás örömtánc

A számok önmagukért beszélnek: a 16 éve létező rendezvényen idén 14 településről 900 táncos mutatott be 23 táncműfajt, a formációs akrobatikától a néptáncig. E fesztiválon azonban mégsem az adatok a meggyőzőek, sokkal inkább a hangulat. A közösségek, amelyek mögött több hónapos munka áll, hogy egy-egy új koreográfiát bemutathassanak, a csapatok, amelyek lelkesen, csakis a tánc öröméért vállalják a fellépést a régió legnagyobb és legnépszerűbb táncbemutatóján.

 

A rendezvény fővédnöke Bráz György polgármester volt, aki megnyitó beszédében az egészséges életmód, tartalmas szabadidős szokások fontosságát hangsúlyozta. A fesztivál fő szponzora, Tiszaújváros önkormányzata szívesen áll olyan kezdeményezések mellé, amelyek a fiataloknak ilyen utakat mutatnak – mondta.

 

A szervezők, a Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért Alapítvány, a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület és a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. ismét remek alkalmat teremtettek a résztvevő csapatoknak, hogy bemutatkozzanak produkcióikkal. Volt csoport, amely először lépett fel nagyközönség előtt, olyan, amely országos, vagy Európa-bajnokságon díjazott táncát hozta el, s négy csoportvezető azzal is büszkélkedhetett, hogy amióta a fesztivál létezik, mindig eljön tanítványaival. Őket egy szponzor jóvoltából különdíjban részesítették.

 

– Ennek a fesztiválnak az egyik legnagyobb értéke, hogy a táncműfajok pazar sokszínűségét mutatja be – mondta Kacsora Tibor, a Hajdúnánási Nána Formációs Táncstúdió vezetője, aki több mint tíz éve lép fel csoportjaival a fesztiválon. – A gyerekeknek mindenképpen hasznos ezt a változatosságot látni, sőt, a táncpedagógusok is hasznos ötleteket meríthetnek abból, hogy figyelemmel követik a koreográfiákat.   

 

– Idén a tiszaújvárosi önkormányzat támogatásának köszönhetően minden fellépő csoportnak kupát és emléklapot tudtunk átadni – mondta Haisz Vanda főszervező. – Kassáról is érkezett egy csoport, és úgy éreztem, talán még színvonalasabb táncokat láthattunk idén, mint az elmúlt években. Újdonság volt az is, hogy a szokásos közös tánc után egy csoportképet készítettünk a résztvevőkről, ebből a fotóból fog készülni a Show Tánc Fesztivál új, hatalmas zászlaja, melyet jövőre mint a fesztivál jelképét szeretnénk majd kifüggeszteni.

 

A fesztiválon ismét megjelent a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum is. Képviselői tájékoztatókkal, információs anyagokkal várták az érdeklődőket, és egy közös várépítésre invitálták a fellépőket. A fiatalok megfogalmazhatták gondolataikat, üzeneteiket, érzéseiket a drogmentes élet és egészséges életmód mellett.

 

Írta: Tokaji Edit

Köszönetnyilvánítás

 

Ezúton köszönjük mindazoknak a lelkes munkáját, akik részt vettek a Tiszaújvárosi Sportcentrumban 2014. április 12-én megrendezett nagyszabású Táncolj NE drogozz! XVI. Show Tánc Fesztivál sikeres lebonyolításában, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a 900 fellépő önfeledten örüljön, és jól érezze magát, hirdesse az egészséges életmódot, a tánc örömét, és táncoljon együtt a drog ellen. Köszönet a rendezvény szervezőinek, akik 16 éve minden alkalommal, szívvel lélekkel dolgoztak azért, hogy ez a rendezvény sikeres legyen.

 

Köszönet mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy ez a Fesztivál létrejöhessen, és hogy ez a sok-sok gyermek egy napig nagyon jól érezze magát, és nagy élményekkel térhessen haza, mindenkinek, akik segítettek, hogy létre jöhessen ez a fesztivál. Köszönet a résztvevőknek és felkészítőiknek a színvonalas és nagyszerű bemutatókat, lelkes munkájukat!

 

Köszönet a színvonalas műsorért a fellépőknek és felkészítőiknek:

Arabesque Tánccsoport, Miskolc

Bársony Tánccsoport, Miskolc

Belly-Fit, Tiszaújváros

Bocskai István Általános Iskola, Hajdúnánás

Crazy Dance Tánccsoport, Miskolc

Detské tanecné stúdio Mysicky, Kassa, Szlovákia

Diamond Dance AMI, Mezőkeresztes

Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, Mezőcsát

Emődi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Emőd

Fitt&Art Hejőkeresztúr,

Fitt&Art Mályi,

Fitt&Art Team,

Fitt&Art Crew,

Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, Miskolc

Hajdúdorogi Mazsorett Együttes, Hajdúdorog

Hajdúnánási Gimnasztráda, Hajdúnánás

Hunyadi Fesztivál Táncklub ,Tiszaújváros

Jégmadár Mazsorett Csoport, Bükkaranyos

Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros

Kreatív Táncstúdió, Miskolc

Luna Hastánccsoport, Tiszaújváros

Miskolci Mazsorett Együttes, Miskolc

Montázs Egyesület, Boldva

Nacera Táncegyesület, Miskolc

Nagykópék, Nyíregyháza

Nána Társastánc Stúdió, Hajdúnánás

Napgyöngye Mazsorettcsoport, Pereces

Nemesbikk Line Dance Country Club, Nemesbikk

PeppeR SE,  Tiszaújváros

Phoenix Fusion Tánciskola, Hajdúnánás

Premier AMI, Miskolc és Sajószentpéter

Revival Line Dance Baráti Társaság, Nyíregyháza

Szivárvány Mazsorett Csoport ,Szirmabesenyő

Tiszaújvárosi Gimnasztráda, Tiszaújváros

 

Köszönet a főszponzornak: a Tiszaújvárosi Önkormányzatnak!

Köszönet a fővédnöknek: Bráz György polgármester úrnak!

Köszönet a helyszín biztosításáért a Tiszaújvárosi Sport Park Nonprofit Kft-nek és Gál Csaba ügyvezető úrnak.

 

Köszönet a szervezőknek:

a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület vezetőjének, Müllerné Burkus Klárának,

a Tiszaújvárosi Sport Park Nonprofit Kft. munkatársainak és Lukácsné Szabó Anikónak.

Köszönet a közel húsz fős rendezői gárdának, akik a tiszaújvárosi gimnasztráda csapat szüleiből, támogatóiból és sportolóiból állt.

Köszönet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum képviselőinek és Szoboszlai Gabriellának.

 

Köszönet a stúdiónak: Olasz Gyulának közreműködéséért.

Köszönet Fróna Judit fotósnak és Bencze Attila videósnak!

 

Köszönet a főrendezőknek: Haisz Vanda, Kopcsó Józsefné, Müllerné Burkus Klára

 

Köszönet a rendezőknek lelkes munkájukért, akik nélkül nem rendezhettünk volna ilyen színvonalas fesztivált: Balogh Flóra, Balogh Tamás, Bárócz Katalin, Bárócz Réka, Bartus Vanessza, Bencze Attila, Bene Józsefné, Berki Dorottya, Berkiné Nagy Andrea, Bodnár Bettina, Bodnár Zoltánné, Bujtor Tamara, Czank Regina, Csőke Ferencné, Dudás Kitti, Dudásné Kovács Andrea, Fedor Eszter, Fedorné Éles Etelka, Fedor István, Fróna Judit, Gulyás Emma, Hímer Dorina, Hímerné Thuroczy Andrea, Jablonkai Erzsébet, Kalmár Zsófi, Kalmár Zsolt, Kavicsánszki Olívia, Kovács Lilána, Lükő Nikolett, Madár Andrásné, Madár Éva, Molnár Tímea, Orliczki Petra, Orliczkiné Nagy Erzsébet, Rácz Cintia, Ráczné Jóna Ibolya, Szabó Henrietta, Tokaji Edit, Tóth János, Tóth Melinda Tóth Rita, Varjas Lászlóné, Vincze Mercédesz.

 

 

Csoportkép a 2014-es fesztiválról

STF_2014_csoportkep

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..