15 éves Jubileumi Gálaműsor

2011. május 23-án, a Tiszaújvárosi Városnapok XIX. Tavaszi fesztivál nyitóprogramjaként a TIFO-Olvikor Diáksport Egyesület Tiszaújvárosi Gimnasztráda Csapatának fantasztikus 15 éves Jubileumi Gálaműsort adott a Derkovits Kulturális Központ színháztermében. Az Évszakok – Az évszakok változatossága táncnyelven című két felvonásos lenyűgöző táncműsor keretében 24 gyönyörű produkciót mutatott be a hetven sportoló teltházas közönség előtt.
 
Mátyás Zoltán, a Derkovits Kulturális Központ igazgatójának köszöntőbeszédét követően Bráz György, Tiszaújváros polgármestere nyitotta meg a tavaszi fesztivált. Külön kiemelte a gimnasztráda csapat elért eredményeit, és oklevelet adományozott a vezetőedzőknek.
 
Nagy lelkesedéssel és izgalommal készültek a sportolók erre a Gálaműsorra, hiszen ez a rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a teljes repertoárjukat bemutassák és szebbnél szebb táncokkal töltsék meg a színháztermet. A csapat összes tagja fellépett, előadtak régi táncokat is és az új koreográfiákat is bemutatták, de meglepetésként voltak olyan műsorszámok is, melyek kifejezetten erre a gálára készültek. A rendezvény nem titkolt célja az adománygyűjtés volt, hiszen ez a sportág igen magas költségekkel jár, szükség van támogatókra. Nyáron a csapat részt vesz a sportág olimpiáján, a 14. World Gymnaestradan, Lausane-ben, Svájban. A világtalálkozón 55 ország 22.000 gimnasztrádása mutatkozik be. A mieink hazánkat képviselik majd, melyre nagyon-nagyon büszkék. A Gála mottója: Ha táncolsz, élsz…ha élsz, táncolsz. Ezt az üzenetet adta át minden fellépő ezen a gálán. Volt köztük 5 és 25 éves is!!! A táncműfajok változatosak voltak, mint maguk az évszakok, volt modern balett, modern tánc, aerobik, show tánc, step aerobik sőt még disco is, melyeket az elmaradhatatlan akrobatikus elemek és gúlák tettek egyedivé és látványossá, mindemellett egységessé. Táncoltak step paddal, esernyővel, gyertyákkal, zászlókkal, labdákkal, forgószékkel, szalagokkal, pom-ponnal, szárnyakkal is. Táncoltak villogó és UV fényben, lassú és gyors, modern és klasszikus zenére egyaránt.    
 
A csapat történetének rövid ismertetését követően Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára nyitotta meg a Jubileumi Gálát.
 
Majd elkezdődött a várva várt ünnepi Gála, mely az Évszakok címet viselte. Az első részben a TAVASZ felvonásban a csapattagok hat tánckoreográfiában adják elő a tavasz legjellemzőbb elemeit. Felelevenedik a természet éledése, a pillangók repkedése, a virágok illata, a szerelem és az energia, mely a természetből árad ebben az évszakban. Műsorszámok: 1. Boleró (Fügedi Judit, Madár Éva és Rozgonyi Melitta); 2. Padra fel! (Juniorok); 3. Líra (Mini Tinik, 4 Serdülő és 6 Junior), 5. Dinamit Babies (Serdülők, Ifik, Felnőttek); 6. Last Dance (Mini Tinik); 7. Pillangók tánca (Mama Do) (Aerobik csoport). Következett a NYÁR bemutató.  Hat vidám nyári tánc a napsugárról, nyaralásról, szerelemről, boldogságról, esőről és a bulizásról. Műsorszámok: 1. Can you feel the love tonight (Bihari Diána, Lovas Liza, Molnár Petra és Németh Adrienn); 2. TengerÉszek (Minikék); 3.      Flashdance (Musical csoport), 4. Happy Girls (Juniorok); 5. Esős Nap (Mini Tinik), 6. Őrült Nyár! (közös)
 
A szünetben a gimnasztrádások elmúlt 15 évét felölelő kiállítást tekinthették meg az érdeklődők az előtérben. A kiállított emlékek, érmek, kupák, fényképek, fellépő ruhák mind-mind azt bizonyítják, hogy a csapat sikeres és eredményes múltra tekinthet vissza, mely jó alapot és erőt ad a folytatáshoz.
Azok sem unatkoztak, akik a nézőtéren maradtak, a 2010-es év legjobb pillanataiból Fróna Judit által összeállított montázst tekinthették meg kivetítőn.
 
A Gála második részének első felvonása az Ősz bemutató volt. Hat táncelőadást láthatnak az őszhöz kapcsolódva, melyben felelevenedik az iskolakezdés, az eső, az elmélyülés, a színek és a szenvedély. Műsorszámok: 1. Cats (Balogh Lili és Ivánka Tóth Réka); 2. Tánc esőben (Juniorok); 3. Életünk a tánc (Ifik és Felnőttek, Kalmár Zsófi); 4. Zászlósok (Show Tánc csoport); 5. Aerobik (Serdülők és Mini Tinik), 6. Pomádé (Mini Tinik, Serdülők, Ifik és Felnőttek).
És végül következett a TÉL bemutató. Hat táncbemutatóban mondták el a gimnasztrádások, hogy mennyire szeretik a tél hangulatát, a karácsonyt, mely oly meleg, a szilveszteri bulikat, a közös ünnepeket, mikor együtt van a család és vidáman gyönyörködhetnek a tél szépségeiben. Műsorszámok: 1. Vivaldi Tél (Rozgonyi Melitta); 2. Csajos Tánc (Madonna) (Serdülők, Ifik és Felnőttek); 3. Apácza show (Juniorok); 4. Karácsonyi gyertyák (Serdülők és Mini Tinik); 5. Lassíts le! (Duó) (Rozgonyi Melitta és Pallai Zsolt Szabolcs); 6. Fascination (közös) 
 
Azért, hogy még ünnepélyesebbé varázsolják a gyerekek ezt az estét, hagyományaiktól eltérően egy különleges zárószámmal készültek. A Miskolci Nemzeti Színházban Molnár Tímea szólót táncolt a Valahol Európában című musicalben. Ebből a musicalből szólt a Zene az kell című dal, Orliczky Frigyes és Vígh Fruzsina két kiváló vendégművész előadásában. A csapattagok kézenfogva, együtt énekelve vonultak be a színpadra, majd levonultak a nézőtérre és körbefogták őket. Sok-sok embernek csillogott könny a szemében! Nagyon hatásos volt! A közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta ezt a nagyszerű teljesítményt.
 
A Gála végén a csapat köszönetet mondott a támogatóknak, akik nélkülük nem működne ilyen magas színvonalon a csapat és nem juthatnának ki a nemzetközi fesztiválokra. A csapat támogatói: a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány, a Tiszaújvárosi Önkormányzat, a Magyar Torna Szövetség, a TVK Nyrt, az Inno-Comp Kft, a Sinergy Kft, és a PKDSZ.
Köszönet az adományozóknak, aki támogatásukkal és támogatói jegyek vásárlásával hozzájárultak a csapat költségeinek fedezéséhez.
 
Köszönet a gimnasztrádás gyerekek szüleinek, akik lelkes együttműködése nélkül nem lenne sikeres ez a néha sok lemondással járó, mégis felemelő, örömökkel teli sportág.
Köszönet illeti Nagy János, Labáth Gábor és Fenyves Attila videósokat, akik megörökítették a csapat felejthetetlen pillanatait.
Köszönet a fotókért és a kreatív munkáért Fróna Juditnak.
Köszönet a zenei szakértőnek Bencze Attilának.
Köszönet a varrónőknek Földei Erzsébetnek, Haisz Imrénének és Bolgár Zsuzsannának.
Köszönet a sok munkáért Bodnár Zoltánnénak.
Köszönet Farkas Lászlónénak és Varjas Lászlónénak és Sztavinovszki Imrénének a szervezésért, rendezésért.
 
Köszönet a vendégművészeknek a közreműködésért, Pallai Zsolt Szabolcsnak, Orliczky Frigyesnek,
és Vígh Fruzsinának!
 
Köszönet a csapat tagjainak az egész éves munkáját és a nagyszerű Gálát. Megérdemlik, hogy egyesével is megemlítsük őket!
Minik: Bereczki Anna Éva, Bonta Réka, Dobrószki Evelin, Kiss Petra, Orosz Csilla, Szilágyi Blanka, Tóth Vivien, Vámosi Kincső, Laki Szara.
Juniorok: Bárócz Réka, Bereczki Ádám, Bíró Boglárka, Bujtor Tamara, Bujtor Vivien, Czank Regina, Gulyás Emma, Hímer Dorina, Hohol Réka, Kovács Lilána, Nagy Nelli, Novák Henriett, Orliczki Petra, Pallagi Ivett, Rácz Cintia, Szabó Orsolya, Szűcs Hanna, Vincze Mercédesz.
Mini Tinik: Balogh Flóra, Bartus Vanessza, Berki Dorottya, Csató Zita, Dudás Kitti, Fedor Eszter, Galgóczy Hanna, Kovács Bianka, Legoza Lucia, Lükő Niki, Nagy Stella, Tóth Melinda.
Serdülők: Bagdi Panna, Bodnár Bettina, Filep Vanda, Gulyás Fanni, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Szoboszlai Amarillisz, Torma Rebeka, Tóth Anita, Varga Daniella.
Ifi és felnőttek: Balogh Lili, Bihari Diána, Ivánka Tóth Réka, Lovas Liza, Molnár Petra, Molnár Tímea, Németh Adrienn, Fügedi Judit, Csikós Ivett, Madár Éva, Rozgonyi Melitta.
 
Köszönet a segédedzőknek kitartásukért és munkájukért. Bárócz Katalin, Gyúró Anna, Madár Éva és Rozgonyi Melitta. Köszönet a fáradhatatlan vezetőedzőknek, Kopcsó Józsefnének és Haisz Vandának a munkájukért.
 
A csapat tagjai és vezetői mindent megtesznek azért, hogy megtarthassák az eddig elért magas színvonalat. Céljuk, hogy a sportolók továbbra is jól érezzék magukat, a rendszeres testmozgás, a kiváló közösség és a szép élmények miatt egészségesek, vidámak és boldogok legyenek. Céljuk továbbra is a gimnasztráda mozgalom hazai elterjesztése, ezért minden felkérésnek igyekeznek eleget tenni.
 
Haisz Vanda

Vélemény, hozzászólás?