900 táncos a drog ellen a Jubileumi rendezvényen

Immár huszadik alkalommal került megrendezésre városunkban a Táncolj, NE drogozz! Show Tánc Fesztivál. A jubileumi esemény 2018. április 28-án a Tiszaújvárosi Sportcentrumban került megrendezésre, melynek népszerűségét bizonyítja, hogy ebben az évben 17 magyar és két szlovák település közel 900 táncosa mutatkozik be óvodásoktól szépkorúakig különböző táncműfajban összesen 83 produkcióval. A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése, melyben segítséget adott a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum: felkészült szakemberek és kortárssegítők információs anyagokkal és játékos programokkal, totóval és nyereményekkel várták az érdeklődőket. A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme. A nap fénypontja a két közös tánc volt, ahol a résztvevő csapatok közös tánccal léptek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, fő támogató a Tiszaújváros Város Önkormányzata volt. A szervezők egy üvegtrófeával köszönték meg a polgármester úrnak és a képviselő testület tagjainak a 20 éves támogatásukat.

 

A rendezvényt délelőtt tíz órakor Bráz György polgármester úr nyitotta meg, majd Pálnokné Pozsonyi Márta KEF elnök köszöntötte a vendégeket és ismertette a drogellenes kampány programját, majd egy ajándékkal köszönte meg a jó együttműködést és a szervezők munkáját.

Délelőtt a mini és gyermek csoportok produkciói, majd délután Hok Csaba képviselő, bizottsági elnök úr megnyitója után az ifi, felnőtt és szépkorú táncosok mutatták be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdették: Táncolj, NE drogozz! A régió több városát képviselték a táncosok: Boldva, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Eger, Gesztely, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Sajószöged, Salgótarján, Szirmabesenyő, Tokaj, Tiszaújváros és két szlovák település. Szlovákiából két csoport hetven fővel érkezett, akik nagy sikert arattak a produkcióikkal.  A rendezvényen egyre magasabb színvonalú táncokat láthatott a közönség az akrobatikától a néptáncig, a társastánctól a modern, hip hop táncig, a mazsorettől a cheerig mindenfélét.  A díjátadáson minden csoport egy emléktrófeát, a produkciók oklevelet és minden táncos egy érmet vihetett haza, melyet Papp Zsolt képviselő úr, Müllerné Burkus Klára volt DSE elnök és Haisz Vanda főszervező nyújtott át a boldog fellépőknek.

 

A szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület. A gimnasztráda szüleiből és támogatóiból álló rendezők segítették nagy lelkesedéssel a rendezvény lebonyolítását, melyet a szervezők és a nézők is nagy tapssal jutalmaztak.

 

Felléptek az Arabesque Tánccsoport, Diamond tánccsoport (Szlovákia), Donaldgym Ludovice (Szlovákia), Fitt&Art Tánccsoport, Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, Hajdúnánási Gimnasztráda, Hajdúszoboszlói Gimnasztráda, Harc- és Táncművészet Sportegyesület, Jégmadár Mazsorett Csoport, Jezsuita Gimnázium torna csapata, Karakter ATI, Kazinczy Aerobic Team, Miskolc Steelleaders Sport Egyesület, Nána Formációs Társastánc Stúdió, Phoenix Fusion Tánciskola, Premier Művészeti Iskola, Sajószögedi Általános Iskola, Salgótarjáni Általános Iskola, Petőfi Sándor Tagiskolája, Fabula A.M.I., Szivárvány Mazsorett Csoport, Tiszaújvárosi Gimnasztráda, Tuti Titi Team (Napgyöngye Lányai), Tokaji II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. és AMI. táncosai.

 

Rendkívül jól sikerült a jubileumi rendezvény, a bemutatkozó csoportok nagyon jól érezték magukat, nagy élményekkel tértek haza. Van olyan csoport, akinek ez az egy bemutatkozási lehetősége van a régióban, és ez nagy kincs. Igen színvonalasnak ítélik a rendezvényt a felkészítők és a táncosok, szeretnek ide járni, évről évre hozzák a csoportvezetők a csoportjaikat, van olyan egyesület, aki már húsz éve minden évben bemutatkozik a fesztiválon, így már többen jelezték, hogy jövőre is jönnek.

 

És hogy miért fontos a tánc és hogy kapcsolódik a drogmentes élethez? A tánc egy olyan mozgásforma, melyre mindenkinek szüksége lenne, összhangba hozza testet és lelket, fokozza a teljesítő képességet, segít a stressz leküzdésében és a feszültség oldásában. Előnye, hogy fejleszti az egyensúlyérzéket, növeli a mozgáskoordinációt is.  Bárki által végezhető ősi mozgásforma, melyet a zene és ritmus tesz még inkább szerethetővé. Tánc közben teljesen kikapcsolhatunk, ellazulhatunk, ráadásul kizökkenhetünk egy másik világba, ezáltal feloldódunk, s önmagunk, utunk keresésében is segítségünkre lehet, elsősorban az önkifejezés, kiteljesedés területén. Óriási közösségformáló ereje van, ezért egy táncos elutasít mindenféle kábítószert, hiszen nincs is szüksége rá, élete teljes, mozgalmas, boldog drog nélkül is.   A fellépő csapatok büszkén hirdetik: Táncolj, ne Drogozz! Hiszen egy táncosoknak nincs szüksége kábítószerre, neki maga a TÁNC a drog, mely nélkül nem tud élni.

Fellépők:

Szervezők egy része:

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Jubilál a Táncfesztivál

2018. április 28-án a Tiszaújvárosi Sportcentrumban kerül megrendezésre a Táncolj, NE drogozz! XX. Jubileumi Show Tánc Fesztivál. A rendezvényen óvodástól szépkorúig különböző táncműfajokkal 19 magyar és 2 szlovák település 900 táncosa 89 műsorszámmal mutatkozik be. A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme! A fesztivál célja a tánc örömének hirdetése, a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. A nap fénypontja a közös tánc, ahol a résztvevő csapatok tánccal lépnek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, fő támogató a Tiszaújvárosi Önkormányzat.

A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik a mini és gyermek csoportok produkcióival, majd délután kettőtől az ifjúsági, felnőtt és szépkorú mutatják be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdetik: Táncolj, NE drogozz! A régió több városát képviselik a táncosok: Boldva, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Eger, Gesztely, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Nyíregyháza, Sajószöged, Salgótarján, Szirmabesenyő, Tiszakeszi, Tokaj, Tiszaújváros és 2 szlovák település. A rendezvény sokszínűségét mutatja, hogy a látványos produkciók közt lesz akrobatika, aerobik, divattánc, társastánc, hip-hop, cheer, színpadi tánc, show tánc, modern tánc, néptánc, pop és mazsorett is.

Programterv:

10.00 Megnyitó, Mini és gyermek csoportok produkciói
12.30 Díjátadás délelőtti produkcióknak, majd közös tánc a drog ellen! 
14.00 Ifjúsági és felnőtt csapatok produkciói
17:30 Díjátadás a délutáni produkcióknak, közös tánc ráadás!

Szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület. Együttműködik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF), a felkészült szakemberek és kortárs segítők információs anyagokkal és játékos programokkal várják az érdeklődőket.

Fellépnek az Arabesque Tánccsoport, Colour Boots Country Club, Diamond tánccsoport (Szlovákia), Donaldgym Ludanice (Szlovákia), Fitt&Art Tánccsoport, Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, Hajdúnánási Gimnasztráda, Hajdúszoboszlói Gimnasztráda, Harc- és Táncművészet Sportegyesület, Jégmadár Mazsorett Csoport, Jezsuita Gimnázium torna csapata, Karakter ATI, Kazinczy Aerobic Team, Miskolc Steelleaders Sport Egyesület, Nána Formációs Társastánc Stúdió, Phoenix Fusion Tánciskola, Premier Művészeti Iskola, Sajószögedi Általános Iskola, Salgótarjáni Általános Iskola, Petőfi Sándor Tagiskolája, Fabula A.M.I., Szivárvány Mazsorett Csoport, Tiszakeszi Széchenyi István Ált. Iskola, Tiszaújvárosi Gimnasztráda, Tuti Titi Team (Napgyöngye Lányai), Tokaji II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. és AMI. táncosai.

Jegyek kaphatók a fesztivál napján, a helyszínen. Jegyárak: diák, nyugdíjas: 600 Ft/fő, felnőtt: 800 Ft, 6 év alatt és 70 év felett ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Eredményes versenyzés Szlovákiában

Gimnasztráda siker Szlovákiában

A Tiszaújvárosi DSE Gimnasztráda csapata fantasztikus eredményekkel tért haza a Trnavan (Nagyszombaton) a Szlovák Torna Szövetség által megrendezett 22. Festival of group performances nevű, Szlovák Nemzközi Gimnasztráda Fesztiválról. 2018. március 24-én 25 klub 600 sportolójának 60 produkciója versenyzett, ahol a zsűri tíz szempont alapján értékelt. A fesztiválon óvodástól nyugdíjasig minden kategóriában versenyeztek a csapatok. A tiszaújvárosiak hat produkciói közül négy aranyérmes lett: a gyermek kezdő csoport Ocean koreográfiája, a gyermek haladó csoport Dynamic Step Dance produkciója, a felnőtt csapat Schindler Listája modern tánca és az ifi és felnőtt csapat közös Pulse of Dance látványtánca. A serdülő és ifi csapat Epic Dance lírai tánca ezüstérmes, míg a most először debütáló 30+ senior felnőtt csapat FUN aerobikja bronzérmes lett. A csapat köszöni főszponzorainak Tiszaújváros Önkormányzatának és a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványnak a támogatást.

A csapat felkészítői Haisz Vanda, Madár Éva, Bárócz Katalin, segítők: Kopcsó Józsefné, Oláh-Gyúró Anna, kisedzők: Bárócz Réka, Gulyás Emma, Lükő Nikolett, Rácz Cintia rendkívül büszkék a csapat eredményeire.

 

A versenyzők:

Gyermek kezdő: Farkas Panka, Kacsa Ramóna, Kacsa Zsófia, Kónya Hanna Zoé, Makó Lara, Oszkocsil Nóra, Papp Szilvia, Puskás Laura, Répási Laura, Szabó Hanna Kira, Ujlaki Hanna

Gyermek haladó: Bakonszegi Dorina, Baumgartner Olívia, Bella Angéla, Bodolai Emma, Fodor Sára, Ládi Zsófia, Ruszó Jázmin, Szabó Szonja

Serdülők: Balogh Fanni, Horváth Lilien Hanna, Kalmár Bori, Kocsis Laura Anna, Szabó Viola, Tamás Liliána, Tóth Mira, Veres Zsófia

Ifik: Bereczki Anna Éva, Bodnár Brigitta, Kapczár Noémi, Szabó Csenge, Nagy Helga, Papp Flóra, Puskás Korina, Szilvási Adrienn, Tomozi Zoé

Felnőtt csoport: Bárócz Réka, Bujtor Tamara, Gulyás Emma, Kiss Petra, Lükő Nikolett, Orliczki Petra, Rácz Cintia, Szabó Orsolya, Vincze Mercédesz, Bodnár Bettina, Kalmár Zsófi

30+ senior felnőtt csoport: Baloghné Lengyel Anita, Fábiánné Elek Zsófia, Haisz Vanda, Harnisféger Noémi, Juhász Krisztina, Kapczár Andrea, Madár Éva, Magyarné Manzák Tünde, Ráczné Csordás Tímea, Sperg Ágnes, Szilvási Szilárdné.

Gratulálunk a csapatnak az újabb sikerhez, ismét öregbítették városunk jó hírnevét.

A csapattal az idén tavasszal sok helyen találkozhatnak majd a városi rendezvényeken, elsőként a saját szervezésű és idén jubiláló XX. Táncolj, NE Drogozz! Show Tánc Fesztiválon április 28-án a Sportcentrumban.

         

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

TÁNCOLJ, NE DROGOZZ! XX. JUBILEUMI Show Tánc Fesztivál

TÁNCOLJ, NE DROGOZZ! XX. JUBILEUMI Show Tánc Fesztivál 2018. április 28-án a Tiszaújvárosi Sportcentrumban

Ha szeretnétek egy különleges fesztiválon részt venni, ahol a kábítószer ellen táncolunk, ahol nincs verseny és díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme, ahol megnézhetitek a többiek produkcióit is, akkor itt a helyetek Észak-Magyarország egyik legnépesebb táncfesztiválján!

Szervezők: a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület, a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, valamint a Tiszaújvárosi Sportpark Non-profit Kft. Együttműködik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF)

Főtámogató: Tiszaújváros Önkormányzata

NEVEZÉSI INFORMÁCIÓK: Jelentkezni bármilyen stílusú táncbemutatóval lehet, bármilyen korosztályban.  NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. április 10.

Nevezési lap kérhető: showtancfesztival@gmail.com

Letölthető: Nevezési lap 2018

Letölthető felhívás: STF Felhívás 2018

Szeretettel várunk minden táncolni vágyó csapatot, amatőröket és profikat, kicsiket és nagyokat!

Ez nem verseny, viszont kiváló bemutatkozási lehetőség!

Facebook oldalunk

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/1628567143900716/

Kategória: Egyéb | Címke: | Szóljon hozzá most!

Fantasztikus eredmény a Ritmus Tánc Csillagok Gálájáról

Hatalmas meglepetés érte a Tiszaújvárosi Gimnasztráda edzőit és sportolóit a szombaton – 2017. november 25-én – Budapesten a József Attila Művelődési Házban megrendezett Ritmus Tánc Csillagok Gáláján. A gálaestre a Ritmus Csapatok Országos versenysorozata szakmai zsűrijének értékelése alapján az egész éves versenyszezon legjobbjai kerültek meghívásra. Összesen 75 produkció állt a színpadra az akrobatikus, a moderntáncok és a hip hop kategóriák legjobb versenyszámai, akik mind egymás ellen mérkőztek meg a különdíjakért és a legjobb három helyért. A lányok két műsorszámmal jutottak be a gálára, egy modern és egy akrobatikus látványtánccal. Az eredményhirdetésen a lányok Pulse of Dance akrobatikus koreográfiával a dobogó harmadik helyére állhattak. A csapattagok és vezetőik hihetetlenül boldogok, ilyen rendkívüli eredményre nem is számítottak, nagyon büszkék erre a kiemelkedő sikerre.

 

Csapattagok: Bodnár Brigitta, Kapczár Noémi, Kiss Petra, Nagy Helga, Puskás Korina, Szilvási Adrienn, Bárdos Dóra, Bárócz Réka, Bujtor Tamara, Gulyás Emma, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Lükő Nikolett, Nagy Nelli, Orliczki Petra, Rácz Cintia, Szabó Orsolya, Vincze Mercédesz. Edzők: Haisz Vanda, Madár Éva segítők: Bárócz Katalin, Kopcsó Józsefné, Oláh-Gyúró Anna.

 

A csapat köszöni a legfőbb támogatóinak a Tiszaújváros Város Önkormányzatának és a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványnak, valamint a Magyar Torna Szövetségnek a támogatást, mely nélkül nem lennének ilyen sikeresek.

 

A csapatra még ebben az évben két tiszaújvárosi bemutatkozás vár, december 22-én a főtéren mutatják be a karácsonyi showt, és december 16-án a Sportcentrumban a Sportgálát színesítik műsorukkal.

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!