10 éves jubileumi gála, születésnap

10 Éves Jubileumi Ünnepség – Fergeteges Gimnasztráda Gála

Hunyadi  DSE gimnasztráda csapata 10 éves Jubileumi Ünnepséget rendezett 2006. november  25-én a Derkovits Gyula Művelődési Központ és Városi Könyvtár színháztermében. A  Gálaműsort a rendezvény fővédnöke, Kormos Dénes, országgyűlési képviselő úr és  Paczolay Gyula a Magyar Torna Szövetség általános torna szakágának vezetője  nyitotta meg. A nyitóbeszédekben kiemelték a csoport sikereit és azt, hogy a  régióban ez a törekvés egyedülálló, melyet támogatni érdemes.

Az  Ünnepi Gálaműsor keretében egy másfél órás színvonalas programot láthattak az  érdeklődők. A rendezvényen a tiszaújvárosi gimnasztráda csoport 100 sportolója  lépett színpadra a 4 évestől a 33 évesig. A csapat ismét bebizonyította, hogy  az egy évtized alatt mennyit fejlődött, és színvonalas, változatos bemutatóikat  sorakoztatott fel. A bemutatókban a régi közönségsikert aratott Fényjáték és  Ülő Kán-kán mellett változatos és látványos, akrobatikus gúlákkal és sorokkal  teletűzdelt aerobik, modern és show tánc bemutatókat láthatott a közönség. A  Fináléban több mint hetven gyermek lépett együtt a színpadra, és tánccolt  önfeledten közösen. Ezt a napot a boldog gyermekarcok, a büszke szülői  tekintetek, a mozgás öröme és ünnepi hangulat jellemezte. Aki ott volt, annak  emlékezetes lesz még sokáig ez a nap. A Gálaműsor végén a csapat megköszönte  támogatóinak hogy adományaikkal életben tartották a csapatot. A Gálaműsor végén  Paczolay Gyula szakágvezető emlékplakettel jutalmazta a Kopcsó Józsefné és  Haisz Vanda vezetők 10 éves munkáját. A hangulatot fokozta, hogy a csapat  vezetői a régi és jelenlegi sportolóknak egy születésnapi bulit rendezett,  megköszönve az eddigi munkájukat. A gimnasztráda csoport 10 éves történetét  bemutató Egy évtized az egészséges életmód jegyében című kiállítás nagy sikert  aratott az érdeklődők körében.

A  vezetők köszönik a csapat tagjainak a sok-sok munkát és kitartást, a szülőknek  és a támogatóknak az adományokat, melyet a csoport költségeinek fedezésére  használják fel, valamint céljuk megvalósítására: a gimnasztráda életben  tartására, az egészséges életmód terjesztésére. A Gálaműsorból származó  bevételt a csapat külföldi bemutatkozásának fedezésére használják fel. A Magyar  Torna Szövetség felkérésére jelentkeztek a XIII. World Gymnaestradara, melyet  2007. év nyarán Dornbirnben rendeznek meg. A sportág Olimpiájaként számon  tartott fesztiválon Magyarországot képviselné a csoport, ezért minden  támogatásra nagy szüksége van a csapatnak.

KÖSZÖNETNYILVÁNTÁS

A  Tiszaújvárosi Gimnasztráda Csapat ezúton köszöni a támogatóinak hogy  adományaikkal életben tartották a csapatot az elmúlt tíz év alatt. Támogatók  voltak: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés, a Magyar  Torna Szövetség,  a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány, a  Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, a Tiszaújváros a Művészetért, Kultúráért  és Sportért Alapítvány, az Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Pedagógiai  Szakszolgálat, Tiszaújváros, a Hunyadi DSE, a Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért  Alapítvány, a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium, a Karpov Tiszaújváros  Sportjáért Alapítvány, az Inno-Comp Kft., a Tiszapalkonyai Hőerőmű, az AES  Tiszai Erőmű Kft., a TVK Nyrt, a MOL Nyrt., a Berg Design Kft., a  Gyermekeinkért Alapítvány, a Jabil Circuit Gyártó Kft., a Petrolkémiai  Szakszervezet, a Sport Park Kft. és az Elektronika Kft.

Köszönet  a Derkovits Gyula Művelődési Központ vezetőségének és munkatársainak segítőkész  munkájáért. Köszönet Nagy János videósnak munkájáért, Fenyves Attila  újságírónak segítségéért. Köszönet  Jenei Lórántnak és Balaton Endrének a támogatásáért.

Köszönet  azoknak, akik támogatói jegyek megvásárlásával hozzájárultak a csapat  költségeinek fedezésére.

Külön  köszönet azoknak, akik nagyban hozzájárultak a csoport sikereihez, akik mindvégig  támogatták a csapatot: Koscsó Lajos, Tiszaújváros polgármestere; Kormos Dénes  országgyűlési képviselő; Kulcsár Albert, az ÁAMIPSZ igazgatója; Szabóné Fónagy  Erzsébet, OKSI irodavezető; Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára;  Paczolay Gyula, általános torna szakágvezető, Demblovszky Gábor DSE elnök.

Köszönet  mindazoknak, akik személyesen hozzájárultak a Jubileumi Gálaműsor sikeres  lebonyolításához.

Köszönet a csapat tagjainak és a szülőknek, hogy mindvégig  kitartottak a csoport mellett. Köszönet Csoma Andrea és Rozgonyi Melitta segédedzőknek  valamint Baráth Terézia sportolónak munkájáért.

 

Tiszaújváros,  2006. november 25.

Haisz  Vanda, Kopcsó Józsefné, vezetőedzők

 

Az 5 éves jubileumi születésnap beszámolója itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?